VESLANJE Petar Milin: “Dobro je, ali uvijek može i bolje”

3

Deset osvojenih medalja na državnom prvenstvu od čega tri zlatne, šest srebrnih i jedna brončana rezultat su veslača Jadrana prošle godine. Izborena je i ukupna pobjeda u kategoriji mlađih juniora, a u ukupnom poretku klubova zauzeto je treće mjesto.

Na rezultate svojih veslača osvrnuo se trener Petar Milin. Mogu reći da smo zadržali kontinuitet rezultata na domaćem planu. U vrhu smo hrvatskog veslanja i dalje što je pohvalno. Istina, malo su izostali rezultati na međunarodnom planu što i nije neki podbačaj s obzirom da je teško svake sezone osvajati medalje na tako velikim natjecanjima”.

Pripreme za sljedeću sezonu već su u punom tijeku, a veslači koji konkuriraju za posade hrvatske izborne vrste već su odradili nekoliko testiranja te pripreme u Zatonu kod Šibenika. Očekivanja su velika. “Uvijek je prvenstveni cilj barem ponoviti rezultate iz ranije godine. Sve drugo što bude bolje napravljeno je izvrsno. Imamo želju na međunarodnim natjecanjima postići nešto više, tu prije svega mislim na naš dvojac bez kormilara koji čine Leon Mikulić i Luka Smirčić koji su već u trenažnom procesu i nalaze se na pripremama u Splitu”.

Prva regata koja očekuje Jadranaše i znači početak nove sezone bit će 5. ožujka u Splitu na Kupu Dalmacije.

Autor: Radio Zadar

SHARE

Comments are closed.