Veljko Petranović: “Veterani su ogorčeni, Borisa Skroću treba pod hitno smijeniti”

0

Ružno ponašanje i nepoštivanje  pokojne legende KK Zadar, Bruna Marcelića od strane direktora kluba, Borisa Skroće, koji nije htio da igrači Zadra na utakmici s Union Olimpijom nose crni povez na svom dresu u čast pokojnog Marcelića, nailazi na sve veću osudu u javnosti. Javnost se posebno zgrozila nad činjenicom da Skroće i KK Zadar uopće nisu organizirali komemoraciju uoči Marcelićevog sprovoda. Navijači, veterani i klupske legende Skroću ovih dana naprosto ne mogu vidjeti štampanoga, o čemu svjedoči i pismo koje su navijači proslijedili medijima.

Kronološki, nakon javnog poziva Borisa Marina i Marka Butića da podnese ostavku na svoju funkciju, Skroće je ostao nijem i za medije nije htio komentirati cijeli slučaj. Javila se u međuvremenu nepotpisana grupa navijača i dijela Tornada koja je također zatražila Skroćinu ostavku.
A u večernjim satima nedjelje, redakciji portala ZadarSport.com javio se legendarni Veljko Petranović “Grizli” koji je, baš kao Mari, Butić i ostali navijači zatražio da Skroće podnese ostavku na svoju funkciju.

U razgovoru za naš portal kazao je i kako je sudski tražio zabranu korištenja svog imena u bilo kakve promotivne svrhe sve dok je direktor kluba Boris Skroće.

– To što je učinio Skroće, odnosno to što je izignorirao i nije učinio što je trebao, to je strašno i za svaku osudu. On je neopisivo nesposoban, samodopadan i nekulturan, što mogu posvjedočiti iz vlastitog osobnog iskustva s njim. Ovo što je napravio prema Brunu Mareceliću i njegovoj obitelji, za to ne mogu pronaći riječ koju bih upotrebio. Ako Boris Skroće ima iti malo obraza mora dati ostavku i ispričati se zadarskim navijačima i obitelji Marcelić. Veterani su već neko vrijeme ogorčeni njegovim ponašanjem i njega treba smijeniti ako sam ne želi dati ostavku. Podržavam izjavu Borisa Marina i Marka Butića. Smjena Skroće jedino je rješenje jer on klub ne poštuje.

Rekli ste da ste imali osobnih iskustava sa Borisom Skroćom, kakvih?

– Točno je. Ja sam osjetio osobno nas svojoj koži nepoštivanje od strane direktora Borisa Skroće i zato sam službeno preko moga odvjetnika prošle godine poslao zabranu upotrebe moga imena i prezimena, fotografija i video snimaka, a naročito iz 1986. godine . Još nismo dobili odgovor, međutim to sam učinio i držat ću se toga sve dok je Boris Skroće u klubu. Svi znaju koliko meni znači KK Zadar, međutim, dok je on tamo, moja noga nikad neće stupiti u dvoranu i neću dolaziti na nikakve proslave. Ponavljam, radi se o jednom vrlo bezobraznom i samodopadnom liku – kazao je Petranović za ZadarSport.com i dodao će javnost kada za to dođe vrijeme obavjestiti o čemu se radi.

Javnost je i dalje zgrožena (ne)postupanjem Borisa Skroće, čeka se reakcija Nadzornog odbora

Za kraj ostaje nam za vidjeti hoće li se Skroće ispričati zadarskim navijačima i podnijeti ostavku, kako traži veliki broj Zadrana, hoće li o njegovoj smjeni uopće raspravljati Nadzorni odbor kojemu je na čelu Darko Kasap i ono najbitnije, je li svjestan Nadzorni odbor štete koju je klubu svojim postupcima prouzročio Boris Skroće?

SHARE