Tisuće Zadrana ispratilo Bruna Marcelića na posljednji počinak

5

Više od tisuću ljudi ispratilo je na posljednji počinak Bruna Marcelića, jednog od najvećih igrača KK zadar u povijesti.

Marcelić je preminuo 22. siječnja 2016. godine od posljedica srčanog udara. Prijatelji poznanici i štovatelja Marcelićevih košarkaških dostignuća čekali su i 15 do 20 minuta u redu, u nepreglednoj koloni, ne bi li se poklonili ovom košarkaškom velikanu i izrazili sućut obitelji.

Uz najbližu rodbinu od Bruna su se oprostili brojne osobe iz javnog života među kojima je bio i gradonačelnik Božidar Kalmeta, sportaši, sportski djelatnici, navijači,  .

Njegov su lijes na posljednje počivalište ponijeli bivši igrači Zadra Giuseppe Pino Giergia, Ivan Sunara, Ivica Obad, Zdravko Jerak, Draženko Blažević i Čedomir Perinčić.

U ime svih njih od MArcelića se emotivnim riječima oprostio Pino Giergia.

– Bruno naš! Prijatelju! Suigraču! Graditelju zadarske košarkaške priče! Priče koja bi bez tvog doprisnosa bila drugačija – siromašnija. Siromašnija za neponovljivi košarkaški talent, nedvojbeno košarkaško znanje i nevjerojatne ljudske osobine! Ljubav, znanje, dobrotu, prijateljstvo, smijeh, ponos, poštenje koje si živio kroz sportsku priču utkao si najviše u svoju obitelj, suprugu i sinove, ali i u sve one koji su imali sreću i čast poznavati te.

Danas stojimo ovdje, ispred tebe, ponosni na zajedničke pobjede i naslove, s mislima na zgode i nezgode koje smo proživljavali, sretni jer smo te poznavali, ranjeni jer si nas napustio…Milijuni otkucaja srca za Zadar i zadarsku košarku, tisuće oduševljenih navijača na tribinama Jazina, stotine koševa, 22 godine u klubu u kontinuitetu, šest trofeja… Impozantne su to brojke, ali nedovoljne da opišu tvoj košarkaški put. Počivaj u miru, prijatelju. Vidimo se u čistilištu – kazao je Giergia.

Tužnu povorku do grobnice predvodili su noseći vijence košarkaši prve momčadi KK Zadar.

Grad košarke se emotivno i dostojanstveno oprostio od jednoj od najvećih igrača u svojoj bogatoj košarkaškoj povijesti.

Šjor Bruno, počivajte u miru!

 

SHARE

Comments are closed.