SRAMOTA: Davor Šuker ne zna ime Hrvoja Ćustića: “Želimo odati počast Ćosiću”

0

“ZNATE, želimo odigrati utakmicu i u Zadru, da pomognemo zajednici, ljudima i klubu. Znate da je u Zadru jedan igrač umro…”, objašnjavao je Davor Šuker u razgovoru za CroatianSports tijekom turneje u Americi.

Novinar je spomenuo ime igrača, a Šuker je nastavio:

“Da, Ćosić, i želimo tamo nešto odigrati da odamo počast. Ali danas u nogometu nije lako”, poručio je Šuker koji u LA-u dogovara detalje oko prijateljske utakmice Hrvatske i Meksika koja se igra 27. svibnja.

>>> Pogledajte snimku od 0:40.

Pretpostavljamo da je predsjednik HNS-a mislio na Hrvoja Ćustića koji je 3. travnja 2008. godine preminuo nakon što je u utakmici Zadra i Cibalije na Stanovima potiljkom udario u zid smješten tik uz out liniju.

HNS se žalio na presudu za smrt Hrvoja Ćustića i slomio njegovu obitelj

Šuker ove godine nije bio u Zadru na devetoj obljetnici smrti Hrvoja Ćustića da izrazi sućut obitelji. Ćustić je žrtva infrastrukture hrvatskog nogometa. Općinski sud u Zadru prošle godine donio je presudu kojom Hrvatski nogometni savez, na čijem čelu je danas Davor Šuker, snosi odgovornost za smrt tada 24-godišnjeg nogometaša.

Šukerov nogometni savez, nakon pet godina suđenja, uložio je žalbu na presudu.

“Željeli smo samo da ta agonija završi i da jedan dio života ostavimo sa strane. Nisam htio na sud, htjeli smo nagodbu, da s Hrvojem nastavimo živjeti u miru. Iz HNS-a nam nitko nije odgovorio. Pisao sam Davoru Šukeru i svim članovima Izvršnog odbora. Odgovora nije bilo. Kada sam vidio da su uložili žalbu na presudu, slomio sam se. Krivi su jer nisu smjeli izdati licencu za stadion. Nije stvar novca, ali za njih jest – puno im je 960 tisuća kuna”, Indexu je prije nekoliko dana kazao Svetko Ćustić, otac pokojnog Hrvoja koji danas kao predsjednik Zadra želi izvući klub iz treće lige.

“Iz Saveza su često zvali da se zajedno slikamo na grobu, ali mene to ne zanima”, dodao je.

 

Ove godine, na devetu obljetnicu smrti, vrh HNS-a nije napravio čak ni taj simbolični čin. Nitko iz vodstva Saveza nije stigao u Zadar odati počast jedinoj žrtvi hrvatskog nogometa, momku koji je poginuo zbog loše infrastrukture koju je za stadion Zadru odobrio HNS.

U HNS-u kažu da je njihov izaslanik na obljetnici bio Ferdo Milin, inače izbornik U19 reprezentacije, ali i bivši suigrač Hrvoja Ćustića te veliki prijatelj obitelji.

Također tvrde da obitelji Ćustić nisu slali nikakav prigodni dopis, nego da ih je Zorislav Srebrić kontaktirao telefonski.

“Naš Ferdo kupio je cvijeće, ostalo nemam potrebu komentirati”, rekao nam je Svetko Ćustić, otac tragično stradalog Hrvoja.

Nakon Hrvojeve pogibije, postojala je ideja da se Hrvatski nogometni Kup nazove Kup Hrvoja Ćustića, ali to nikada nije ostvareno.

Izvor: Index.hr

SHARE