Šime Fantela i Igor Marenić ponovno su postali svjetski prvaci!

0

Zadarski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić svjetski su prvaci klase 470.
Oni su danas osvojili zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u argentinskom San Isidoru u plovu za medalju koji je kao i uvijek bio dramatičan.

Uz žestoku konkurenciju pomorskih velesila Šime i Igor su u jedrenju prema trećoj oznaci bili ometeni travom na regatnom polju, nakon koje su izgubili primat. Ali su do cilja uspjeli stići  peti. Dovoljno da iskoriste bodovnu prednost ispred Novozelanđana i Australaca. Šime i Igor su po drugi put svjetski prvaci u svojoj bogatoj sportskoj karijeri s trenerom Edom Fantelom.

Zadarski dvojac je 2009. godine osvojio svjetsko i europsko zlato. Otada se ne skidaju s pobjedničkog trona na kojem su okićeni s još tri bronce i dva srebra samo sa svjetskih prvenstava.

Svjetsko zlato u olimpijskoj godini je dokaz jedriličarske zrelosti Fantele i Marenića, koji su u najtežim uvjetima pokazali da su najbolji jedriličari na svijetu u svojoj klasi. I potvrdili da su bolji od Australaca Belchera i Ryana, višestrukih svjetskih i olimpijskih prvaka koji su ostali bez medalje.

Oni su na ovom SP-u osvojili brončanu medalju, a Šime i Igor su ih skinuli s trona.
Bravo, momci! Šime Fantela i Igor Marenić su jedriličarska velesila.

Gold to CRO83, Silver to NZL2 and Bronze to FRA27. Congratulations everyone, objavljeno je na službenoj stranici SP klase 470 u Argentini.
Srebrena medalja koju su zadarski jedriličari osvojili na prethodna dva Svjetska prvenstva pripala je zaslužno njihovim vršnjacima Paulu Snow-Hansenu i Danielu Willcox.

SHARE