Rasprodano svih 7 tisuća startnih brojeva za zadarsku utrku Wings For Life World Run

0

Kako piše portal eZadar, iako su ostala malo manje od dva tjedna do starta ovogodišnje utrke Wings for life World Run koja će startati sa zadarskog Foruma 8. svibnja u 13 sati, danas ujutro i posljednji startni broj je dobio svog vlasnika, što znači da je prodano 7 tisuća kotizacija.

U petak, 1. travnja probijena je brojka od 6 tisuća prijavljenih za zadarsku utrku, a 25. travnja zaključena je u potpunosti startna lista.

Uoči trećeg izdanja Wings for Life World Run utrke, Hrvatska udruga paraplegičara i tetraplegičara zadovoljna je doprinosom ovog globalnog sportskog spektakla u osvještavanju problema s kojima se nose njezini članovi te vjeruje u pozitivan krajnji ishod cijelog projekta…

Podrška utrci kako u svijetu tako i u Hrvatskoj raste iz dana u dan. Dosad je neprofitna zaklada Wings for Life u koju odlazi stopostotni iznos svih startnina i donacija prikupila sedam milijuna eura, a ta će cifra biti značajno uvećana ove godine. Cjelokupni iznos ide upravo u istraživanja leđne moždine s ciljem pronalaska lijeka. Stručnjaci, kao i organizatori utrke smatraju da je samo pitanje vremena kad će ljudi koji žive u kolicima prohodati jer oštećene stanice leđne moždine dokazano imaju sposobnost obnavljanja.

U Hrvatskoj je Wings for Life World Run postao pravi hit, utrka s daleko najviše sudionika u zemlji. Trčanje za one koji to ne mogu ujedinilo je zajednicu, na radost naših sugrađana kojima je pomoć potrebna.

SHARE