Preminuo je Damir Zrilić, zadarski boksački trener

0

Poznati zadarski boksački trener i osnivač BK Diabolik, Damir Zrilić, preminuo je danas nakon duge i teške bolesti. Unatoč bolesti, Zrilić nije prestajao ni s humanitarnim radom. Tako ga se moglo vidjeti i kao sudionika humanitarne akcije zadarskih sportaša koji su prikupljali namirnice za korisnike Socijalne samoposluge pred kraj 2016. godine.

Od Damira su se oprostili i članovi Diabolika, čije pismo prenosimo u cijelosti:

“Treneru, hvala ti na svemu !

Nakon borbe sa teškom bolešću nažalost nas je napustio naš trener Damir Zrilić.

Trener Zrilić je osnovao boksački klub “Diabolik” još davne 1994. godine i od tada je svojim znanjem i pristupom sportu i boksačima koje je trenira i učia činia ovaj svit boljim mistom za život. Znamo treneru da nisi bija ljubitelj patetike, ali u ovome trenutku lipe riči koje dolaze u glavu na spomen tvog imena moramo podiliti sa svima. Hvala ti što si nas godinama učija kako prije svega postati bolji čovik, tek onda sportaš, boksač i sve ostalo. Tvoji treninzi nisu bili samo boksački, bili su treninzi discipline, ljubaznosti, kulture, a tek onda boksa.

Boksačku dvoranu koja je bila sve ove godine tvoj dom činia si jednim predivnim mistom prepunih iskrenih osmjeha i lipih događanja. Odgaja si mnoštvo generacija, stvarao si šampione u boksu, šampione u životu. Sretna lica današnje dice koja koračaju tvojom dvoranom su odraz svega što si u prošlosti stvara. Danas njih uče tvoji učenici kojima si nesebično prenosija svoje znanje sve ove godine i bija uz njih kada je to najviše tribalo.

Nije bilo lipšeg osjećaja od onoga kad znaš da su u posljednje vrime nastupi tvojih boksača te uveseljavali i kada ti je najteže bilo. Svaku tvoju rič, svaki tvoj savjet i uputu će dobro pamtiti svi koji su te poznavali. Hvala ti na tome. Hvala ti što si nam nesebično prenosija sve tvoje najbolje osobine i znanja koja si posjedova. Zauvik ćemo te pamtiti, nositi u srcu i sjećati te se.

Boksači, treneri, oni koji bi došli đir, oni koji bi došli na kavu u klub, ljudi sa Voštarnice na kojoj si svakodnevno boravija. I znam, da sada ovo pročitaš nazva bi nas i napa zašto smo opet pisali gluposti po fejsu. Ali morali smo. Još jednom, hvala ti.

Vidimo se jednog dana prijatelju naš…”

SHARE