POVIJESNI USPJEH KLUBA Juniori VK Zadra 1952 izborili plasman na završnicu PH!

4

Juniori VK Zadra 1952 ostvarili su povijesni uspjeh kluba. Sinoć su na bazenu na Višnjiku mlade zadarske ”barakude” u odlučujućoj utakmici za plasman na završnicu prvenstva Hrvatske deklasirali dubrovački Bellevue rezultatom 28:3.

Od početka utakmice bila je to jednosmjerna ulica, a već nakon prve četvrtine Zadrani su imali prednost 10:2. Do kraja utakmice prednost je samo rasla i rasla do konačnih 28:3. Dubrovčani nisu imali rješenja za inspirirane i nadmoćne zadarske mladiće koji su tako izborili prvi povijesni plasman na završnicu prvenstva Hrvatske. Uspjeh je tim veći kada znamo da je većina ekipe dvije godine mlađa od konkurencije. Mišljenja smo da će ova generacija donijeti puno dobroga zadarskom vaterpolu, te ga vratiti tamo gdje on treba i mora biti, a to je što skorije u Jadransku ligu. Isto tako, nadamo se kako će grad imati razumijevanja te će znati poduprijeti ove momke kako bi imali sve preduvjete za to.

Završnica juniorskog prvenstva održava se ovog tjedna od četvrtka do nedjelje u Splitu. Zadrani tamo putuju bez imperativa, a znamo da su takve ekipe uvijek najopasnije. Sretno momci!

Oni su izborili završnicu PH: Jerko Jurlina, Marko Mijolović, Ante Zdrilić(golmani), Toni Grozdanić, Marin Jakupović, Mate Čačić, Marin Jovančević, Marin Lokin, Luka Žunić, Vice Donat Magaš, Timien Vučković, Roko Jurišić, Ivan Vrbnjak, Lovre Zelić. Treneri: Goran Jovančević, Edi Stipić, Ivo Radetić.

SHARE

Comments are closed.