[OVDJE POGLEDAJTE VIDEO SAŽETKE UTAKMICE] ABA LIGA – Mega Leks pregazio Zadar sa čak 26 koševa razlike

0

U 18. kolu ABA lige košarkaši Zadra poraženi su u Beogradu od strane domaćina, Mega Leksa sa čak 26 koševa razlike. Zadrani su vrlo dobro otvorili utakmicu serijom 13-2. Koševima Marinkovića i Coseya Zadrani su lagano poveli 4-0. Baraćeva i Delaševa trica bila je ključna u ovom dijelu susreta. Ipak, domaćin se do kraja četvrtine uspio vratiti u utakmicu, te se na kratki predah otišlo sa četiri koša prednosti za Zadar.

Drugu četvrtinu otvorili su domaćini dvama pogođenim slobodnim bacanjima Luwawu-Cabarrota te tricom Savovića za 20:18. Koševima Marka Ramljaka, kasnije i Marinkovićevim bacanjima, Zadar drži egal s domaćinom. Na poluvrijeme se tako otišlo s izjednačenim rezultatom, 31-31.

A onda u trećoj četvrtini – potpuni kaos i raspad sistema Nazorove momčadi. Za nepunih 10 minuta igrači Zadra uspjeli su ubaciti svega 12 koševa, dok su igrači trenera Dejana Milojevića za isto vrijeme ubaili čak 32 koša. Isti scenarij nastavio se i u posljednjoj četvrtini koji su domaćini dobili 24:18.

Najbolji u redovima Zadra bio je Cosey koji je za 27 minuta provedenih na parketu postigao 14 koševa, a jedini dvocifreni uz njega bili su Barać i Marinković sa 12 koševa. U redovima pobjednika najbolji je bio Luwawu-Cabarrot koji je za 30 minuta postigao čak 29 koševa.

Statistiku utakmice možete pogledati ovdje.


 

SHARE