NOVO: NAZOR IPAK OSTAJE! Boris Skroće: Novčano ćemo kazniti igrače, stručni stožer i direktora Skroču!

0

Ante Nazor i dalje ostaje na klupi Zadra! Odluka je to Upravnog odbora kluba koji se sastao u subotu oko petnaest sati i vijećao, puna dva sata, iza dobro zatvorenih željznih vrata u Jazinama. Nešto prije nego će se saznati ishod sastanka sa stručnim stožerom, iz klupskih prostorija otišao je upravo Nazor, ali bez previše riječi, tek je dometnuo da će vodstvo kluba kazati ono što treba!

– Trener Ante Nazor i dalje ostaje! Obavili smo tijekom jutra sastanak s igračima, poslije i sa strukom i zaključili kako je kraj prvenstva i donijeli smo odluku da ne idemo u promjenu trenera. Moramo staviti “sve glave na kup” i da pokušamo izvući najviše što možemo, jer ova je ekipa u ABA ligi izvukla peto – šesto mjesto. Razumijemo i nezadovoljstvo navijača, uostalom i mi smo nezadovoljni i stav nam je bio da je u ovih dvadesetak dana teško pronaći adekvatnog trenera – obrazložio je Boris Skroće, direktor KK Zadar.

O čemu se razgovoralo s igračima, tek jednima od “proizvođača” iznimno slabih rezultata u Ligi za prvaka?
– Najviše smo razgovorali na temu odnosa prema poslu i situaciji u kojoj se klub našao. I od njih očekujemo da se nešto dogodi.

Kako će se klub ponijeti prema njima i stručnom stožeru?
– Određene sankcije ćemo poduzeti, sukladno ugovorima i klupskom pravilniku. Želim kazati kako je komunikacija bila otvorena sa strane igrača, međutim, nisu rekli koji je pravi razlog svega što se događa to nisu kazali.

Sankcije će se očitovati preko “novčanika” ili imate drugi paket?
– Novčano.

Jeste li vi kao direktor u toj skupini sankcioniranih?
– Nisam! Ne mislim da sam odgovoran za igru na parketu.

Tko će sve biti obuhvaćen!
– Od igrača do stručnog stožera do sportskog direktora Branka Skroče.

Jeste li u klubu svjesni šteta koja bi mogla nastati ukoliko se ne plasirate u ABA ligu?
– Doista, bila bi šteta da se ne ostvari taj rezultat i ne plasiramo u ABA ligu, ali ćemo učiniti sve da do toga ne dođe.

I zatvoriti ABA ligu?
– Već je rečeno, kako će ukoliko dođe do nekih sankcija prema bilo kojem klubu, zbog situacije koja se zakomplicirala na relaciji ABA liga – ECA- HKS i FIBA, jednostavno zatvoriti ligu.

Sve ovo se događa uoči, ajmo kazati, derbija s Cibonom. Bojite li se reakcije publike koja nikoga nije štedjela nakon poraza protiv Gorice?
– Nećemo reći da se bojimo, ali treba ovo prespavati! Teško je te večeri bilo biti član uprave i nama su razumljive reakcije publike i jedino što mogu jeste izviniti im se u ime svih za onakvu priredbu! Ali isto tako želim izraziti zadovoljstvo što su nas pratili cijele godine i volio bih da zajedno pokušamo ostvariti to treće mjesto u Ligi za prvaka.
Nizom poraza, došlo se u “crnu zonu”, čemu su kumovali svi, od igrača, trenera i stručnog stožera do uprave kluba, koja je svojim (ne)djelovanjem kumovala mnogu čemu. Nikako se nije smjelo dogoditi da se u domaće prvenstvo krene s deset igrača. Nadalje, Nazor je taj koji je, vjerujemo uz pomoć sportskog direktora Branka Skroče birao igrače. I onda je pomalo čudno o igračima govoriti kao (ne)sportašima kojima je košarka hobi, kako se izrazio upravo Nazor!

Utakmica između Zadra i Cibone igra se na Višnjiku u nedjelju s početkom u 19 sati.!.

————————————–

PRIJE

Stara poslovica kaže kako je jutro uvijek pametnije od večeri, pa je na taj način razmišljalo i vodstvo Košarkaškog kluba Zadar koje nije od prve reagiralo na poraz od Gorice. Odlučili su sačekati da se tenzije spuste, međutim, posve je izvjesno, prema informacijama koje imamo, istina neslužbenim, trener Ante Nazor bi tijekom dana mogao napustiti klupu Zadra!

O tomu se upravo raspravlja u Jazinama, dok bi se konačna odluka mogla saznati poslijepodne, jer će u 15 sati početi sastanak Uprave i struke. Podsjetimo, Zadar je prvo posrtanje u Ligi za prvaka imao protiv Kvarnera u Rijeci, potom se dogodio i poraz u Trnskom kontra Zagreba i u konačnici nimalo ugodan gubitak bodova uz sramotnu igru kontra Gorice. Košarkaška javnost u Zadru je ogorčena izdanjima njihove momčadi u Ligi za prvaka, ali i “vanjski” svijet s nevjericom se pita: “Što se to događa na Višnjiku?”

Nizom poraza, došlo se u “crnu zonu”, čemu su kumovali svi, od igrača, trenera i stručnog stožera do uprave kluba, koja istina ne igra na parketu, ali se njihovo djelovanje izvan tih okvira pokazalo neučinkovitim. Jer nikako se nije smjelo dogoditi da se u domaće prvenstvo krene s deset igrača, od kojih su najmanje dvojica uvijek ozlijeđeni.

Ali i to je, jednim velikim dijelom pitanje struke koja je ispred sebe, nakon završetka ABA lige imala mjesec dana vremena za sređivanje stanja unutar momčadi. Nadalje, Nazor je taj koji je, vjerujemo uz pomoć sportskog direktora Branka Skroče birao igrače. I onda je pomalo čudno o njima govoriti kao (ne)sportašima kojima je košarka hobi, kako se izrazio upravo Nazor!

SHARE