Nazor: Sada sam opet dobar trener, a kada su moji igrači promašivali, onda sam bio loš trener

0
zadar, 08.12.2012. - dvorana kreismira cosica - 12. kolo ABA lige izmedju kk zadar i kk szolnoki -

Crni niz košarkaša Zadra od šest poraza napokon je prekinut. I to u vrlo važnom trenutku, na gostovanju kod izravnog konkurenta u borbi za ostanak u ligi. U Celju je Ante Nazor tražio pravu reakciju svojih igrača nakon serije loših igara u posljednje vrijeme i dobio ju je. Zadrani su odličnom igrom u drugoj i trećoj četvrtini naprosto otpuhali Tajfun. Da u završnici, pri najvećih 26 poena prednosti, nije bilo određenih trenutaka dekoncentracije, razlika bi sigurno bila i veća od konačnih +16, 66:82, no to je u ovom trenutku doista manje bitno. Mnogo je bitnije da su Zadrani uspjeli reagirati nakon slabog ulaska u utakmicu, kada su u dva navrata zaostajali osam poena (12:4 pa 19:11) i dopustili domaćima da pogode pet od prvih šest šuteva za tricu. U preostalih 30 minuta Slovenci su iza linije 6,75 šutirali 3-14, pri čemu treba ubrojiti i posljednji šut za utakmici, što dovoljno govori kakvu je obranu u tom razdoblju Zadar igrao, piše Zadarski list.

– Znali smo da moramo zaustaviti vanjski šut Tajfuna, jer su oni jako opasni u tim situacijama, posebno na domaćem terenu. Kada smo to zatvorili i izuzetno kolektivnom obranom zatvorili njihove ulaze na obruč, počela je kontrola susreta u našu korist – kazao je Nazor.

– Željeli smo igrati na cijelom terenu i pretrčavati protivnika, dok je Tajfun htio svesti igru pet na pet, gdje je jako neugodan, ali napravili smo sve da mu razbijemo taj ritam i nametnemo naš – istaknuo je Nazor.

Zadar je pobjegao iz opasne zone. Sada ima omjer 8-11, dok je Tajfun ostao na sedam pobjeda i lošiji je u međusobnim susretima, jer je izgubio i na Višnjiku. To Zadrane stavlja u znatno povoljniju situaciju kada je riječ o borbi za izbjegavanje posljednjih dviju pozicija, koje znače ispadanje iz lige.

– Čestitam svojim momcima na zasluženoj pobjedi. Došli smo ovdje u zaista teškom psihološkom stanju, bez samopouzdanja, jer nam je prethodnih šest poraza nanijelo dosta štete. Međutim, odlično smo pripremili susret i zaigrali koncentrirano u svakom napadu i borbeno u svakoj obrani. Jedino tako smo mogli prelomiti utakmicu u našu korist, što se i dogodilo – zadovoljno je komentirao Nazor, koji se na kraju u svom stilu osvrnuo i na vanjski šut, koji je napokon proradio (12 trica, ali i dosta “dugih” dvica).

– Eto, sada sam opet dobar trener, a kada su moji igrači promašivali, onda sam bio loš trener. Drago mi je da su ovaj put pogodili.

SHARE