Marin Ivanov osvojio titulu prvaka Hrvatske

0

U subotu 23. siječnja 2016. U Jastrebarskom, održana je svečana dodjela priznanja prvacima Hrvatske tijekom sezone 2015.te u svim motodisciplinama.

U disciplini „cestovne motoutrke“ klasa superstock 600 Zadranin Marin Ivanov(25) osvojio je titulu prvaka 2015. I to mu je treća pobjeda u karijeri Hrvatskog prvenstva.

Njegovo prvo osvojeno prvenstvo Hrvatske bilo je 2010-te godine.Nakon toga nastavio je karijeru u medjunarodnom prvenstvu i dobio poziv za sudjelovanje na svjetskom prvenstvu endurance-u 24h, gdje je ostvario deveto mjesto sto mu je najbolji rezultat u karijeri.U svojim sprint utrkama uvijek je bio plasiran medju top 5 vozaca od 40 na medjunarodnom prvenstvu Alpe Adria kroz 2010 do 2013.

Nakon toga usljedila je njegova pauza zbog puknuća tetiva u oba lakta prilikom teškog pada na Alpe Adriji.

Godine 2014. Nakon oporavka nastavio je s natjecanjem u prvenstvu Hrvatske i Alpe adriji,gdje je na prvoj utrci Alpe Adrie u Italiji na stazi motodrom Adria osvojio prvo mjesto i postavio rekord staze u klasi,te iste godine odnio titulu prvaka Hrvatske,medjunarodno prvenstvo zakljucio je uspjesnim cetvrtim mjestom iako nije sudjelovao na svim utrkama zbog financija.

Godine 2015. odlucio je nastaviti s natjecanjem u Prvenstvu hrvatske i odnio svoju treću titulu prvaka Hrvatske.

Ovu sezonu uz novog sponzora Ivanov se odlucio na prelazak u klasu „supersport 600“ koja je zarazliku od prethodne klase „superstock 600“ jača po snazi motocikala i konkurentnosti u medjunarodnom prvenstvu Alpe Adria.Navedena klasa „supersport 600“ ne postoji u prvenstvu Hrvatske sto je jedan od razloga za njegov nastavak karijere na medjunarodnom natjecanju.

SHARE