Košarkaši Zadra bolji od američkih sveučilištaraca – 114:89

0

U prvoj pripremnoj utakmici pred početak nove sezone košarkaši Zadra večeras su u dvorani Krešimira Ćosića pobijedili selekciju američkih sveučilištaraca rezultatom 114:89. Momčad Ante Matulovića nije imala pretešku zadaću, ali se za ovu ranu fazu priprema pokazala poprilično rastrčanom i razigranom. Naročito u prvom poluvremenu, koje je završilo rezultatom 70:38. U nastavku, logično, nije bilo moguće pratiti tako visok ritam efikasnosti, ali je Zadar svejedno već početkom posljednje dionice dohvatio stotku.

Posebno su raspoloženi bili zadarski mladići Marko Jurica (bez promašaja u prvom poluvremenu) sa 19 poena i Ivan Vraneš sa 17. Od iskusnijih je najviše igrao Ivan Marinković, dok su Boris Barać i Jakov Vladović veći dio minutaže odradili u prvom dijelu. Premijerni nastup u zadarskom dresu imao je Lovro Mazalin, koji je stigao u dobroj formi i predstavio se s 12 poena, te nekoliko dobrih poteza. Mislav Brzoja se momčadi priključio nešto kasnije pa sinoć nije bio u sastavu, kao ni ozlijeđeni Kristijan Krajina i kapetan Lovre Bašić. Sve u svemu, Ante Matulović, trener Zadra, bio je zadovoljan prikazanim.

– Zadovoljan sam načinom kako su igrači reagirali nakon dva tjedna zaista teških treninga. Taktički se još nismo u potpunosti posložili, sistemi igre su nam u povojima, ali već se nazire dio naše vizije igre. To je brza tranzicija, brz protok lopte i što raniji ulazak u napad kako bismo što prije došli do mogućnosti realizacije. S tim dijelom sam u potpunosti zadovoljan. Obrambeno još nismo do kraja postavili sisteme pa tu ima još problema, međutim, kroz naredne tjedne ćemo se kompletirati pa će to izgledati još ozbiljnije nego sada – kazao je Matulović.

ZADAR 114

NCCA SELEKCIJA 89

(37:13, 33:25, 25:24, 19:27)

ZADAR – Dvorana Krešimira Ćosića. Zatvorena trening utakmica. Suci: Dino Nekić, Roko Hordov i Danijela Čanković (svi Zadar).

ZADAR: Lisica 5, Jelenković 8, Vraneš 17, Jurica 19, Vrkić 5, Šango 9, Marinković 15, Mazalin 12, Vladović 6, Barać 7, Špaleta 11. Trener: Ante Matulović.

Autor: Zadarski list

SHARE