DOMINACIJA KOŠARKAŠA ZADRA U CELJU – Zadrani slavili 66:82!

0

Košaršaki Zadra slavili su večeras u Celju, pobijedivši slovenski Tajfun rezultatom xx. Do osme ovogodišnje pobjede u ABA ligi, izabranici Ante Nazora došli su puno jednostavnije nego što se prije same utakmice očekivalo, odnosno najavljivalo. Iako je prva četvrtina završila loše po Zadrane (19:13), Zadar se konačno budi u drugoj četvrtini.

Za deset minuta, Nazorovi izabranici uspjeli su zabiti čak 30 koševa, dok su domaći igrači za isto vrijeme ubacili svega 12 koševa. U redovima Zadra u prvom poluvremenu osobito se, i to u drugoj četvrini istakao Cosey sa 9 i Bošnjak sa 6 postignutih koševa, od čega su bile obje trice.

I u trećoj četvrtini Zadrani su nastavili dominirati. Pretposljednju četvrtinu tricom je otvorio Barać, a koševima Ivana Ramljaka i dvaput zaredom Baraća i Kraljevića, zatim trima povezanim tricama Coseya, Zadar odlazi na velikih +25, odnosno 38:63. Do kraja četvrtine, Zadar je imao prednost od 23 koša.

Posljednja četvrtina također je bia itekako ‘plodna’ za Zadrane. Zapravo, dominacija gostiju nakon prve malo slabije četvrtine nastavila se tijekom svih ostalih dijelova utakmice. Igrači trenera Ante Nazora bili su na visini zadatka u svim segmentima igre. U posljednju četvrtinu Zadrani su ušli koševima Marinovića koji sam radi mini seriju 4-0. Tricom Baraća nastavila se dominacija Zadra, da bi cijela serija 9-0 završila koševima Marka Ramljaka (dva slobodna bacanja. Tajfun se pokušavao vratiti u igru koševima Držića i Sebića, međurim, igrači iz Celja danas jednostavno nisu bili na razini Zadra.

STATISTIKA

zadar2

tajfun2

SHARE