Sjajni Marin Čilić odveo Hrvatsku u finale Davis Cupa!!

0
zadar, 17.09.2016. - dvorana kresimira cosica na visnjiku. polufinale davis cup izmedju hrvatske i francuske - ivan dodig/marin cilic– pierre hugues herbert/nicolas mahut -

Hrvatska je u finalu Davis Cupa. Marin Čilić je pred 7000 tisuča navijača u dvorani Krešimira Ćosića, svladao Richarda Gasqueta rezultatom 3-0 u setovima i tako uveo Hrvatsku u finale, piše eZadar.hr.

Nakon jučerašnje pobjede hrvatskog para nad francuskim i vodstva od 2-1, prvu priliku za pobjedonosni bod i ulazak u finale Davis Cupa lovio je naš prvi reket Marin Čilić protiv Richarda Gasqueta.

Počelo je odlično, Marin je već nakon osvojenog početnog servis gema, u sljedećem prisilio Gasqueta na par pogrešaka i uzeo break. Nažalost pri servisu za 3-0 istu je stvar napravio i Gasquet, poništivši tako prednost hrvatskog tenisača.

Novu priliku za Čilićevu break loptu nismo čekali dugo. U osmom gemu pri rezultatu 4-3 za Čilića, Marin je iskoristio drugu break loptu i doveo se u vrlo dobru situaciju da za servira za prvi set.

Uz veliku podršku pune danas pune dvorane, Marin je spasio neugodnih 30-40, a zatim iskoristivši drugu set loptu zaključio prvi set rezultatom 6-3.

Nadahnutu igru iz prvog seta, Marin je prenio i u sami nastavak. Servis Francuza slomio je čak dva puta i u drugom setu poput “Tornada” prohujao pored Francuza rezultatom 6-2.

Marin je tako nakon samo jednog sata i dvadeset minuta igre, poveo 2-0 u setovima i doveo Hrvatsku na mali korak do novog finala Davis Cupa.

Još kad je Marin na otvaranju trećeg seta po peti put u meču oduzeo servis Richarda Gasqueta i poveo 2-0, izgledalo je da se bliži velika fešta. Gasquet se ipak nije predao, izvukao je zadnji atom snage i s tri uzastopna gema vratio ravnotežu u treći set.

Novu priliku za break čekali smo sve do jedanaestog gema. Richardu je pri servisu zadrhtala ruka i Marin je iskoristio svoju devet break priliku za oduzimanje još jednog servis gema Francuza.

Ostalo je još samo da Marin odservira svoj posljednji servis gem u meču i pošalje Hrvatsku u u finale Davis Cupa. Čilić takvu priliku naravno nije propustio i nakon nešto više od dva sata igre, pobijedio je Richarda Gasqueta rezultatom 6-3, 6-2, 7-5.

SHARE