Romano Bajlo od HOO dobio nagradu za životno djelo „Matija Ljubek”

0

Romano Bajlo, jedan od najpoznatijih zadarskih veslača i dugogodišnji trener VK Jadran dobitnik je nagrade za životno djelo „Matija Ljubek”, koju mu je dodijelio Hrvatski olimpijski odbor.

Najveće priznanje krovne sportske organizacije, Romanu Bajlo četiri godine nakon umirovljenja dodijeljena je na prigodnoj svečanosti Veliki dan hrvatskog sporta, održanoj u Kristalnoj dvorani hotela The Westin u Zagrebu.

Bajlo je nagrađen a zadarski jedriličari jedini su zadarski sportaši koji su ušli u nominaciju HOO. Dvojac JK Sveti Krševan Šime Fantela i Igor Marenić i ove su godine nominirani u konkurenciji najboljih momčadi u ovoj godini, dok je njihov trener Edo Fantela ponovno se našao među kandidatima za najboljeg trenera godine. Braća Sinković sa zlatnom medaljom u veslanju bili su i ove godine sa zlatnom svjetskom medaljom najbolji par u odnosu na srebrene jedriličare iz Zadra.

Svečanost hrvatskog sporta okončao je zadarski pjevač Jure Brkljača, kojem je pripala čast da otpjeva himnu HOO „Mi smo prvaci”.

057info

 

SHARE