RENO SINOVČIĆ: Od kada sam se makao NK Zadar je pao u treću ligu i povećao dug za deset puta

0

– NK Zadar je ispao u 3. ligu i ima dug od 10 milijuna kuna. Kada sam ja silom prilika napuštao suradnju s klubom igrali smo 1. ligu i imali dug od milijun kuna, kazao je danas gradski vijećnik Reno Sinovčić

Na Aktualnom satu Gradskog vijeća Sinovčić dodao kako je za oporoavak kluba potrebno 50 milijuna kuna i to 25 za uređenje zapadne tribine bez koje nema licence za igranje, 4 za povratak iz treće u drugu, 8 za povratak iz druge u prvu ligu te 10 za sanaciju duga.

Pozvao je Grad da svoje dionice stavi na raspolaganje potencijalnim ulagačima, što će i sam učiniti besplatno.

Iz Grada i dalje tvrde da to zakonski ne mogu napraviti jer dionicama ne raspolažu. Za takvo što potrebno je potpisati ugovor između Ministarstva i Grada, a to još uvijek nije učinjeno.

Podsjetimo, nakon Uskokove akcije Ribar podignuta je optužnica protiv Sinovčića kojeg se tereti da je zlouporabom ovlasti i povjerenja zajedno s bivšim pročelnicima zadarske Porezne uprave (Vjekoslav Jurlina i Stoja Mučaji), poreznicima (Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić) te bivšim direktorima NK Zadra (Novica Erlić i Dalibor Zebić) zaradio preko 121 milijuna kuna.

SHARE