KK Zadar traži sankcioniranje Marina Rozića

0

Košarkaški klub Zadar uputio je stegovnom sudu Hrvatskog košarkaškog saveza zahtjev za ekspertizu druge polufinalne utakmice PH između Zadra i Cibone (73:70). Traži se sankcioniranje kapetana Cibone Marina Rozića zbog namjernog udaranja kapetana Zadra Lovre Bašića te utvrđivanje odgovornosti sudaca zbog nesankcioniranja prekršaja.

 

U dopisu, između ostalog, stoji:

 

Poštovani gosp. Jendriš,

 

Vezano za 2. polufinalnu utakmicu PH između KK Zadar i KK Cibona odigrane u Zadru, 21.05.2016., tražimo da se izvrši ekspertiza iste.

Naglasak stavljamo na događaj u 4. četvrtini (u samoj završnci utakmice) u kojoj je došlo do namjernog ozlijeđivanja našeg igrača Lovre Bašića od strane igrača KK Cibona Marina Rozića. Nakon pregledane snimke po nekoliko puta vidljivo je da je igrač Marin Rozić s namjerom ozlijedio Lovru Bašića, a što nije prvi puta, jer ista situacija dogodila se i u prošlogodišnjem PH na utakmici u Zagrebu, a sudionici su bili isti i rezultat isti.

Posebnu odgovornost tražimo od sudaca (posebno suca Dožaia koji je bio u neposrednoj blizini incidenta, 3-4m) koji isti događaj nisu ničim sankcionirali niti zaustavili igru, već su dozvolili da se odigraju dvije akcije prije prekida.

Nakon gore navedenog incidenta, koji je izrevoltirao dio navijača došlo je do nesportskog ponašanja prema gostujućoj momčadi.

Također želimo naglasiti i to da je trener gostujuće momčadi odlazeći na press-icu vrijeđao stručni stožer KK Zadar , Klub i Grad što je nastavio na istoj.

 

Zbog svega gore navedenoga tražimo:

  1. Da se pregleda snimka navedenog dijela utamice
  2. Da se igraču KK Cibona Marinu Roziću odrede sankcije
  3. Da se provjeri odgovornost sudaca – suca za nesankcioniranje istog događaja.

 

S poštovanjem,
Predsjednik NO                                Direktor                                Sportski direktor

 

Darko Kasap                                     Boris Skroće                         Branko Skroče

 

SHARE