KK ZADAR DOVEO CENTRA – Kristijan Krajina potpisao trogodišnji ugovor

5

U košarkaškom klubu Zadar krenulo se sa slaganjem rostera za novu sezonu. Prvo ime na popisu novih igrača je Kristijan Krajina, 208 centimetara visoki centar koji je prošlu godinu igrao u redovima GKK Šibenika.

Krajina je prije Šibenika igrao za američku sveučilišnu NCAA ekipu Mount St. Mary’s Mountaineers, a sa Zadrom je dogovorio trogodišnju suradnju.

Drago nam je da smo uspjeli dogovoriti suradnju s Krajinom koji je iznimno potentan centar. Trogodišnji ugovor pokazuje da na njega računamo dugoročno. Nastojat ćemo i sljedeće sezone imati momčad koja će kompetitivno moći igrati ABA ligu i domaće prvenstvo. Cilj je zadržati okosnicu momčadi od prošle sezone i pridodati nekoliko pojačanja, rekao je direktor Zadra Boris Skroće.

Zadovoljstvo zbog dovođenja 25-godišnjeg Osječanina nije krio ni sportski direktor Branko Skroče.

To je ono što smo tražili. On je za mene tipični ‘američki’ centar, za njega nema izgubljene lopte i vjerujem da će zadarska publika prepoznati njegovu borbenost. U napadu igra s obje ruke, može igrati i leđima, tako da će ga trener moći koristiti i na pozicijama četvorke i petice.

Krajina je za klub s Baldekina odigrao vrlo dobar prvi dio sezone, do ozljede zbog koje je pauzirao u nastavku – 11 utakmica u A-1 ligi s prosjekom od 14,7 poena, 10,4 skokova i 1,5 asistencija za 27 minuta po susretu.

SHARE

Comments are closed.