Futsal čarolijom napunili police Socijalne samoposluge

0

Namirnice prikupljene velikim humanitarnim turnirom „Futsal čarolija” jutros su dostavljene u Socijalnu samoposlugu u Samostanu Sv. Frane.

Tradicionalni božićni turnir održava se već više od 20 godina, a ove godine je dobio humanitarnu notu kojom su zadarski nogometaši pokazali humano srce i pomogli potrebitima.

– Reakcije klubova i ekipa su jako dobre, svi su zadovoljni novim formatom, odnosno humanitarnom komponentom koju smo uveli. U planu je i proširenje programa kako bi i u ostalim dijelovima godine pomogli potrebitima, najavio je Alan Sinovčić, dopredsjednik Udruge za mali nogomet.

Akcija se proširila i izvan sportske dvorane Mocire te su sugrađani svoje donacije uručili u Super Konzumu.

Zadarska Socijalna samoposluga u subotu je obilježila svoju prvu godinu djelovanja.

– Cijelu godinu su nas pratili dobročinitelji, naši sugrađani te tvrtke. Niti jedan četvrtak nije došlo u pitanje hoćemo li moći otvoriti vrata i to zahvaljujući dobrim ljudima, našim volonterima te Gradu i Županiji koji nas podržavaju, rekla je Mirjana Tadić, voditeljica Socijalne službe zadarskog Caritasa.

Kroz socijalnu samoposlugu mjesečno prođe preko 500 obitelji, a ta brojka nažalost raste svaki dan.

Donacije za potrebite u Samostanu Sv. Frane primaju se svaki dan, a najpotrebnije namirnice koje možete donijeti prilikom dolaska su: ulje, šećer, brašno, tjestenina, dječja hrana te higijenske potrepštine u manjim pakiranjima.

Svi oni kojima je pomoć potrebna, mogu se u samoposluzi, jednom mjesečno, besplatno opskrbiti osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama uz predočenje odgovarajućih dokumenata kojima potvrđuju svoj socijalni status.

 

SHARE