FOTO I VIDEO Druga pobjeda Zadra nad Cedevitom ove sezone: Danas ih je ‘riješio’ briljantni Kraljević (81:72)

0

Autokošem Filipa Kraljevića otvorena je utakmica 20. kola ABA lige između Zadra i Cedevite. Na samom početku utakmice, Luka Babić radi osobnu pogrešku nad Filipom Kraljevićem koji mirne ruke pogađa oba bacanja. Kraljević se još jednom našao u glavnoj ulozi i to u sljedećem napadu kada faulira bivšeg igrača Mira Bilana koji također pogađa oba bacanja. Marinković lagano poentira za 4:4, dok s druge strane prvo Bilan, zatim i Arapović promašuju šuteve. Nemanja Gordić tada radi faul nad Coseyem i Zadar ima tri slobodna bacanja. MVP 19. Kola bio je precizan sva tri puta. Zadar vodi 7:4.

Laganim prodorom pored nespretnog Bilana, Kraljević zabija za novo vodstvo Zadra. Koševima Bilana Cedevita se vraća na 9:6. Nerezonskim šutem Marko Ramljak puca tricu, no sve ostaje samo na pokušaju. U sljedećem napadu Zadra, Kraljević dodaje Marinkoviću koji pogađa za Zadrovih +5, 11:6. Gordić s druge strane lagano prodire u reket Zadra i smanjuje na samo tri koša razlike. White preko ruke pogađa za 11:10. I dok obrana Cedevite ‘spava’, Kraljević odlično upošljava Marka Ramljaka koji pogađa za 13:10. Ramljak zatim lijepo asistira Kraljeviću za 15:10. Miro Bilan još jednim laganim okretom pogađa za 15:12. Sljedeći napad bio je dosta zanimljiv kada je u pitanju igrač Zadra Marko Ramljak. On prvo nespretno gobi loptu, krade mu je Gordić koji ide sam na polaganje, a Marko Ramljak radi efektnu blokadu i ispravlja svoju pogrešku. I dok Cedevita u dva navrata nije uspjela realizirate svoje napade, Zadar s druge strane jeste. I to onaj posljedni u prvom dijelu. Šest sekundi prije isteka prve četvrtine Ante Delaš sa nekih osam metara, na veliko oduševljenje publike pogađa tricu za 18:12.

Probao je Delaš opet nakon dvadesetak sekundi igre u drugoj četvrtini s poveće udaljenosti pogoditi tricu, no sve je ostalo na pokušaju. S druge strane, Babić odlično dodaje Žganecu koji lagano iz picka pogađa za 18:14. Poulen dva od tri slobodno bacanje nakon faula Marinkovića za 18:16. Walker je lijepo sam prošao kroz zadarski reket, ali ne uspjeva pogoditi. Fran Pilepić, nesuđeni igrač Zadra iz vremena Zmage Sagadina odlično upošljavam Walkera koji radi korake i koš mu se ne priznaje. S druge strane, Bašić pokušava ali nepogađa. Filip Kraljević nakon 4 i pol minute pokagađa prvi koš za Zadar u drugoj četvrtini, 20:16. Poulen s druge strane još jednom lagano pogađa za 20:18. Bašić neometan pogađa lijepu tricu za 23:18, dok Pilepić upošljava Walkera kojega ne čuva nitko. Amerikanac lagano pogađa tricu za 23:21. Poulen, neometan pogađa za 23:24 i novo vodstvo Cedevite. Prvo nakon dugo vremena. Puolen još jednom pogađa koš i Cedevita vodi 23:26. Krajević s druge strane fino preko Walkera pogađa za 25:26. No, tada se Walker budi, namješta svoje nišanske sprave i pogađa tricu za 29:25. Poulen još jednom razigrava Bilana koji lagano pod košem pogađa svoj 10. Koš za 25:31. Walker još jednom neometan s poveće udaljenosti pogađa tricu za +9 Cedevite, 25:34. U redovima Zadra, konačno nešto lijepo za publiku, sjajan alley-oop Ivana Ramljak koji ‘pogađa’ Filipa Kraljevića koji zakucava za 27:34. Babić s druge strane pogađa dva bacanja za 27:36, a Zadar preko nevidljivog Coseya, koji je u prvom poluvremenu pogodio samo jednu tricu, pronašuje otvoren šut za tri. Zadnji napad za Zadar u prvom poluvremenu, Bašić prima loptu i odlično asistira za Kraljevića koji sa zvukom sirene pogađa za 29:36.

Prve koševe Zadra u drugom poluvremenu opet daje Filip Kraljević, nakon autokoša na otvaranju utakmice. Njega Delaš opet pronalazi i Kraljevića pogađa za 31:36. S druge strane, opet je u glavnoj ulozi Kraljević koji efektno blokira Poulena . Kraljević opet pogađa za 33:26. i postiže svoj 18. koš. Babić s druge strane pogađa tricu za 33:39, dok Delaš nakon preršaja Cedevite pogađa jedno od dva bacanja i Zadar dolazi na samo 5 koševa razlike. Bilan nakon faula Kraljevića pogađa za 33:41. Dodatnim košem Bilan zabija za 33:42. Bilan s druge strane neoprezno faulira Kraljevića koji nekako uspjeva pogoditi koš, ali i dodatno bacanje za 37:42. Kraljević je upravo upisao svoj 21. koš na utakmici. Cosey sa istekom napada postiže svoj 5. koš za 39:42. Poulen trica nakon bloka Bilana za novih +6 Cedevite. U redovima Zadra, Boris Barać postiže svoje prve koševe na utakmici za 41:45. Tada je uslijedio mini festival trica, prvo Gordić pogađa tricu za Cedevitu koja odlazi na +7. Boris Barać odgovara na tricu Gordića istom mjerom. Nakon njega i Poulen pogađa tricu, pa Cedevita ostaje i dalje na +7. I Cosey postiže tricu s druge strane za 47:51. Koševima Ivana Ramljaka Zadar se vraća u utakmicu, svega je dva razlikke 49:51. Veljko Mršić dvije minute i 40 sekundi prije kraja treće četvrtine zove time-out. Nakon kratkog predaha Delađ i Kraljević igraju pick, no Delaš promašuje tricu. Loptu uzima Gordić koji dodaje za Poulena koji promašuje šut za tri. Walker nešto kasnije radi faul nad Baraćem koji pogađa dva slobodna bacanja za 50:51. Gordić opet lijepo upošljava Walkera koji proslijeđuje slobodnom Pilepiću koji pogađa tricu, no s druge strane i Boris Barać pogađa još jednu tricu za 53:54. Ramljak pred sam kraj četvrtine još jednom lijepo upošljava Kraljevića koji zakucava za vodstvo Zadra nakon dugo vremena. Ovo je ujedno bio i 23. koš Filipa Kraljevića.

Deveta pobjeda trenera Ante Nazora i druga Zadra nad Cedevitom ove sezone!

U posljednju četvrtinu Zadar ulazi s košem prednosti. Dobar niz nastavlja Ivan Ramljak koji zakucava za 57:54 svega desetak sekundi nakon početka iste. S druge strane, zakucava i Luka Babić. Kraljević nastavlja svoju briljantnu seriju i Zadar ima +3 (59:56). Gosti žure isforsiranim šutem Pilepića za tri koji promašuje, dok Zadar preko Ivana Ramljaka pogađa tricu za 62:58. Cosey alley-oopom asistira za Filipa Kraljevića koji lagano pogađa 64:56. Kakvo otvaranje posljednje četvrtine Zadra! Nakon time-outa trenera Cedevite, Walker postiže koš za 64:58. Četiri minute prije kraja utakmice, pri rezultatu 67:64, Poulen promašuje dva bacanja. S druge strane Barać dodaje Couseyu koji promašuje tricu. Poulen baca ‘van balansa’ Couseya, ali i promašuje tricu. Tri minute prije kraja susreta, Barać lagano pod košem pogađa za 69:62. Nakon zadarskog faula, Walker pogađa jedno od dva bacanja za 69:63. I ona novo čudo Ante Delaša koji sa 9 metara pogađa tricu od tablu! Poulen istom mjerom vraća Zadru koji pogađa tricu, ali i promašuje dodatno bacanje. Dvije minute prije kraja utakmice, Zadar vodi 72:66. Walker radi svoj peti faul, a Kraljević pogađa oba bacanja i postiže svoj 30. koš. Koševima Coseya Zadar odlazi na nedohvatljivih +10. Tricom Pilepića Cedevita se pokušava vratiti u utakmicu, no do kraja je ostalo manje od jedne minute. Nakon faula Cedevite, Ivan Ramljak pogađa oba slobodna bacanja, s druge strane Poulen pogađa koš i dodatno slobodno bacanje za 78:72. Pokušali su igrači Cedevite faulovima i brzim šutevima za tri nekoliko puta vratiti utakmicu na svoju stranu, no sve je ostalo na pokušajima. Zadar je slavio konačnim rezultatom 81:72. Ovo je ujedno drugi poraz Cedevite od Zadra ove sezone, a deveta pobjeda Ante Nazora u svojoj trenerkoj karijeri.

Najbolji u redovima Zadra bio je Kraljević sa 30 postignutih koševa.

zd22

cd22222222

SHARE