Denis Karlović: “Dežurni bukači nisu se upoznali s potrebnom dokumentacijom”

0

Direktor ŠC Višnjik, redakciji portala ZadarSport poslao je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

“Povodom brojnih javnih istupa, bez obzira na njihovu provenijenciju – bili anonimni ili ne – čiji je sadržaj veoma često bio tendenciozan s krajnjom namjerom zatiranja svake objektivne, argumentirane rasprave, te koji su – istupi – svoje uporište nalazili i u politikantstvu,  obveza mi je kao direktora Športskoga centra Višnjik d.o.o. reagirati u cilju objektivnoga informiranja javnosti glede ideja razvoja ŠC Višnjik d.o.o..

Svojedobno javnosti predstavljena ideja (dakle, nikakav gotovi ‘projekt’ kako se to znalo namjerno insinuirati od strane nekih pojedinaca) u nekoliko faza drastičnog podizanja kvalitete već postojećih, te uvođenja novih sadržaja za sport, rekreaciju i sportski turizam – čega bi nositelj bio ŠC Višnjik d.o.o., tvrtka u 100 postotnom vlasništvu Grada Zadra – kod pretežitoga broja građana izazvala je vrlo pozitivan odjek. No, određeni pojedinci spomenutu ideju iskoristili su za nesmiljenu hajku protiv ideje, protiv mene, ali na kraju i protiv gradske vlasti, pri čemu su se – prozirno zakrilili navodnom brigom za javno dobro. Na različite načine – istupima u radijskim emisijama, u prilozima na HTV-u, ispisivanjem pamfleta, konferencijama za novinare i slično –  javnost je obasipana dezinformacijama, konstrukcijama i podmetanjima, što je u Zadru nažalost od tih istih pojedinaca već viđeno. U svrhu podizanja i održavanja bure u čaši vode iskorištena je i prezentacija u press salonu dvorane Krešimir Ćosić gdje je predstavnicima sportskih udruga predstavljena ideja o razvoju Športskog centra Višnjik d.o.o. koja je te iste večeri imala izuzetno pozitivan odjek među prisutnim predstavnicima građana rekreativaca, klubova, saveza, itd..

Ne sporeći ničije pravo reagiranja povodom bilo koje teme koja je zanimljiva za sve građanstvo, dužan sam ponoviti da u mom iznošenju ideje i u ideji kao takvoj nadasve čvrsto stojim na stajalištu opće koristi za Grad Zadar i svekoliko građanstvo. Među brojnim ciljevima ideje, na vidnom je mjestu otvaranje Športsko-rekreacijskog centra Višnjik, njegovih starih i obnovljenih, te novih sadržaja, SVIM građanima, te promišljeno podizanje kvalitete sportske infrastrukture što i jest jedna od obveza lokalne zajednice i nužnost širenja i učvršćivanja rekreacije i sporta, ponajprije kod mladeži. Podmetanja, neodgovorno i napadno iznošena i u obliku usmenih tvrdnji, da će sutra rekreativci biti protjerani, nisu ništa drugo nego podmukli izričaj osmišljen u svrhu najgore moguće opstrukcije. Nositelji takvih aktivnosti brinu se isključivo za svoje ciljeve i zapravo im je stalo do toga da kontinuiranom galamom pokušaju stvoriti dojam kako je razvoj Športskog centra Višnjik d.o.o. nečija zločesta ideja.

Dežurni bukači, premda su mogli da su htjeli, na svoju žalost nisu se potrudili upoznati se s relevantnom dokumentacijom, a ni potpuno se upoznati s ijednom činjenicom. No, to je već njihov problem. Ideja razvoja ŠC Višnjik d.o.o. zbog izazvane halabuke neće prestati postojati, a maliciozni pokušaji njenog zaustavljanja će ostati samo na pokušajima.

Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik d.o.o.”

Foto: Zadarski list

SHARE