ZADAR POBIJEDIO CIBONU – Damir Mulaomerović poručio: “Jebala vas ovakva publika!”

4

Dvorana” Krešimir Ćosić”. Gledatelja:2500. Zadar – Cibona
73 :70 ( 21 :19,21:12,17:14,14:25)

Suci: Radović( Dubrovnik) , Dožai( Zagreb) i Perlić ( Velika Gorica).

ZADAR:Bašić(20) , Jelenković , Kraljević(5), Šango , Delaš(11), Špaleta (1), Bošnjak(6) , Marinković(6) , Barać(9), I.Ramljak(15).

CIBONA: Krušlin(1) , Hukić(3) , Šiško , Siriščević(6) , Rozić(4), Slavica(3), Joksimović(12) , A.Žižić, A.T.Žižić(15), Gospić(7), Florence(19).

O tomu tko će u finale prvenstva Hrvatske ipak će odlučivati ” majstorica” , jer je Zadar uspio ” popraviti” zagrebački poraz protiv Cibone, pa će ponovno u Draženov dom.  U konačnici se domaćim morao podosta pomučiti za pobjedu koju su u dva navrata praktički imali u rukama, odnosno, to im je jamčilo vodstvo od sedamanest i šesenaest poena, ali su ih olako ispuštali.

Više nego pitko protjecala je igra zadarske momčad koja je uspjela na istoj razini držati napadački ritam igre, u reketu i izvana, jer su Cibonin koš najprije punili centri, Marinković i Kraljević. Kasnije se otvorilo u šutu za tri poena, prvi je ” vukove ” načeo Bošnjak, potom ih je “dohvatio” kapetan Bašić. Rezultatsku ravnotežu pak na suprotnoj strani držao je Florence, Rozić je zabio jednu tricu, dok je Žižić postao sigurniji pod obručem. Ali je goste sustigla prava ” nevera od trica”, nije se znalo odakle ih sve Bašić nije lupao po glavi, umiješao se i Ramljak, pa se u 16. minuti Zadar našao na zavidnih plus sedamnaest.

U tom razdoblju moglo se zabilježiti svega jedan poen Cibone , međutim, opuštanje domaćih dovelo je do daha Florencea i Žižića koji su napravili seriju 11:2! Međutim, u svlačionicu ih je tricom poslao tko drugi nego Bašić, ali valja istaknuti i ranija dva dodavanja mladog Jelenkovića , koji je razgalio publiku! Dojmljivo je Zadar zakoračio u treću dionicu, opet je Bašić imao tricu, Špaleta se dobro hrvao s Žižićem, Delaš je dometnuo jednu iz daljine, kasnije se ukazao Ramljak  I opet je goste spašavao Florence, istina i Hukić je pogodio “tricu”, dovoljno da se Zadrani rezultatski posve ne razmašu.

Ali je Joksimović imao niz od pet poena, tu se našao i Florence za novo spuštanje Cibone ispod dvoznamenkastog minusa! Zadar je pak nizao promašaje , počelo se gubiti i čiste lopte, nakratko je Delaš tricom donio malo mira, uzvratio Siriščević je “zabio” tricu, onda Gospić za dva, pa slobodna bacanja i eto nervoze, točno četiri minute do kraja. A tek nakon još jedne Siriščevićeve trice ! Na zadovoljtvo domaćih navijača, Ramljak se ponovno razbudio i pogodio ključna slobodna bacanja, potom je uspješno zaključio kontru. Vidjelo se tehničku koju je nakon grubog prekršaja na Bašiću, zaradio Florence i popio koncert zvižduka.

Umalo se to nije dogodilo i zadarskoj momčadi, koja je nepunu minutu prije završetka nakon prednosti 71:74 olako primila šest poena, dalo se svega dva s crte slobodnih- K tomu imala je Cibona preko Krušlina zadnji napad, ali mu je šut za tri blokirao Bošnjak!

Dražen Žura

DAMIR MULAOMEROVIĆ: “Jebala vas ovakva publika”

NAZOR: – Nije bilo lako, imali smo na trenutke briljantno igru, onda je došlo do opuštanja. Cibona je to dobro iskoristila, naročito kad je pao naš skok u napadu i nakon nekoliko bezveze izgubljenih lopti. Pokazali smo sportsku drskost i na tragu toga trebamo pripremati treću utakmicu.

Veliku rječitost i ljutnu iskazao je pak Damir Mulaomerović, trener Cibone koji je već u hodniku ” navalio” na Darka Kasapa predsjednika NO KK Zadar i drugima i bez zadrške ispalio:”…ebala vas ovakva publika, trebao sam  pustiti u Rijeci !” I nastavio je u istom stilu u press prostoriji obraćajući se novinarima, očito nesvjestan kako se izvještaji i dojmovi pišu nakon utakmice, nikako tijekom. I neka zna da su ljudi iz medija dobro čuli ” folklor” koji nije od jučer. Iz Mulaomerovića je ključalo…

–  Vi ste novinari i ako nitko od vas nije čuo Mula Turčine na…ši se …určine i ” Niger , Niger”. Ako vi ovo nazivate navijanjem  onda je to sramotno. I da ja na kraju moram štiti igrače na izlazu, onda je ovo sramota za vas i cijeli grad – zaključio je ljutiti Mulaomerović.

D.

SHARE

Comments are closed.