Više od 150 kendo majstora dolazi na Višnjik

0

Ovaj vikend (24.-26. lipnja), u Zadru, na sportskom centru Višnjik održat će se drugi po redu Iadera Gasshuku (Gasshuku jap. specijalizirani kamp/trening).

Radi se o događaju od prvorazredne važnosti za hrvatski i europski kendo (Kendo – japansko mačevanje). Ideja organizatora je bila da se na jednom mjestu organizira seminar na kojem će moći prisustvovati borci i učitelji iz raznih dijelova Europe, a koji se upravo zbog problema s udaljenosti ne sastaju tako često.

Zadar se sa svojim odličnim položajem i prometnom povezanošću pokazao kao izvrsna destinacija te će ove godine na seminaru sudjelovati više od 150 kendoka, mahom iz Europe (među ostalim, imamo goste iz Rusije, Izraela, Francuske itd.), te koji će u našem gradu odsjesti nekoliko dana, javljaju organizatori.

Važno je napomenuti da je Zadar prepoznat kao idealno mjesto za sastanak europske kendo kreme, gdje početnici i ostali borci mogu iskušati sreću sa najeminentnijim kendo majstorima koji djeluju u ovom trenu u Europi kao i s mnogobrojnim stranim i domaćim reprezentativcima koji su potvrdili dolazak. Ovo je ujedno i veliko priznanje zadarskom i hrvatskom kendu, koji je, iako još u povojima, ovo godine zabilježio nikad bolji rezultat na Europskom prvenstvu u Makedoniji. Zbog svega navedenog, pozivamo Vas da navratite do Višnjika, pogledate par atraktivnih borbi i/ili da popratite ovaj događaj kroz razgovor s organizatorima i sudionicima

SHARE