STRUČNI TAJNIK HKS-A POSJETIO VIŠNJIK Josip Vranković: Velika je stvar što će Zadar dobiti muzej košarke!

0

Josip Vranković Joke, novi stručni tajnik u HKS-u svratio je do Zadra, do Višnjika. Kojim poslom?

– Košarkaškim, dakako – smije se Joke, navlas isti kao kad je (davno) igrao u majici Zadra. Bio je malo u društvu Stipe Šarlije, Marka i Krešimira Butića.

– Kratko podsjećanje na prošle dane, toliko toga prošli smo skupa.

Uloga stručnoga tajnika u HKS-u sačinjena je od niza dimenzija. Vranković je krenuo punom parom…

– Putujem razgovaram s ljudima u bazi, kontaktiram s mnogima. Pred HKS-om puno je posla, želimo sve to obavljati veoma kvalitetno. Jedna od bitnih točaka moga djelovanja bit će i širenje košarkaške baze, to je temelj koji nužno treba biti nadasve kvalitetan. HKS, koliko se moglo zaključiti, želi između ostaloga revitalizirati ljetne kampove, te slične sadržaje. I to je jedan segment koji zahtijeva dobro promišljene i dugoročno djelotvorne poteze i odluke. Zato i dosta putujem, ljudi na terenu dragocjeni su. Da previše ne elaboriram o tim kampovima, sažeto rečeno HKS ih želi dovesti do stupnja kad će oni svojim sadržajem i kvalitetom stručnoga rada jamčiti bolju košarkašku sutrašnjicu.

Vranković se oduševio i informacijom da će u Višnjiku u bliskoj budućnosti zaživjeti stalni postav povijesti zadarske košarke.

– Napokon! Velika je to stvar, novi sadržaj u ovom Bogom danom košarkaškom kompleksu tako da se svatko može uvjeriti što je u Zadru košarka bila, što ona u stvari i jest. Ja sam kratko igrao u Zadru, ali to je nezaboravno razdoblje.

Pogled u veliku dvoranu Vrankoviću je omogućio da vide što na jutarnjem treningu rade košarkaši Zadra.

– Malo ću porazgovarati s Antom Nazorom, svaki je susret uvijek koristan.

SHARE