PK Jadera – Rezime 2015. godine

0

“Godinu smo počeli zimskim pripremama u Cerknu. Od 30.12.2014 do 05.01.2015. godine gdje je 27 članova PK Jadera je odradilo pripreme. Tokom 2015-te nastupili smo na 41 natjecanju (bez županijskih natjecanja), a naši članovi su osvojili 603 individualne medalje (ne uključuje županijska i klupska natjecanja) od toga 184 zlatne, 220 srebrnih i 199 brončanih, osvojeno je i 26 štafetnih medalja i to 11 zlatnih, 7 srebrnih i 8 bronci.

Tokom protekle godine održali smo 8 termina obuke neplivača kroz koji je prošlo ukupno 152 djece. Jedan od termina je već tradicionalno u suradnji sa OŠ Vladimir Nazor iz Škabrnje organiziramo obuku neplivača te je ove godine obuku pohađalo 28 djece iz Škabrnje i Prkosa, dok je još jedan tečaj obuke organiziran u suradnji sa DV Loptica, a u njemu je sudjelovalo 7 djece. Naši treneri su sudjelovali i u realizaciji programa obuke neplivača djece 1. razreda osnovnih škola na području grada Zadra. Koordinator programa kojeg organizira Športska zajednica Grada Zadra je Vitomir Burčul, prof., a u realizaciji programa su sudjelovali i treneri Plivačkog kluba Jadera: Vitomir Burčul, prof., Marijan Čulina, prof. i Edgar Nimac.

PRVENSTVA HRVATSKE I REGIONALNA PRVENSTVA – 6 titula državnih prvaka, 59 titula regionalnih prvaka u svim kategorijama

Na Zimskom Prvenstvu Hrvatske nastupili smo sa 10 plivača i vratili se sa tri državna prvaka koji su doplivali do pet titula prvaka i ukupno 19 medalja. Ovogodišnje prvenstvo je za naš kub od posebnog značaja jer smo nastupili sa dosad najvećim brojem članova koji su se 28 puta plasirali za popodnevne finalne trke, osvojili najveći broj medalja i u Zadar donijeli prvu mušku juniorsku državnu medalju te  je naš plivač Leo Bavdek ponovno pozvan u reprezentaciju. Na Ljetnom Prvenstvu Hrvatske nastupili smo sa 12 plivača koji su doplivali do 13 medalja i jedne titule prvaka. Sa Zimskog Regionlnog Prvenstva Hrvatske vratili smo se bogatiji za 25 titula regionalnog prvaka i to u kategorijama juniora, ml.juniora, kadeta peharom i 67 odličja (25xzlato, 22xsrebro, 20xbronca), dok smo na Ljetnom Regionanom PH osvojili 30 titula regionalnih prvaka i to u kategorijama seniora, juniora, ml.juniora, kadeta te pehar i 68 odličja (30xzlato, 16xsrebro, 22xbronca). Na Ljetnom Regionalnom PH za mlađe kadete nastupili smo sa 4 ml. kadeta te 5 početnika i osvojili titulu ml.kadetske  regionalne prvakinje te jos 4 rebra i jednu broncu, dok smo Zimsko Regionalno PH za mlađe kadete završili bogatiji za 11 medalja (3xzlato, 4xsrebro, 4xbronca).

Tokom 2015 godine od naših plivača najuspješniji je bio ml.junior Leo Bavdek (99) koji je nastupio na 23 natjecanja i osvojio 96 medalja (46xzlato, 25xsrebro,25xbroncu). Na Regionalnim prvenstvima Hrvatske u 2015 kao ml.junior doplivao je do 36 medalja od toga 15 titula regionalnog prvaka i to 2 seniorska/opća zlata, 4 juniorska i 9 ml.juniorskih, 9 srebrnih medalja (5x seniorska/opća, 1x juniorska i 3 ml.juniorska) te 12 brončanih (2x seniorska/opća, 3x juniorska i 7 ml.juniorska). Na Prvenstvima Hrvatske osvojio je 7 mjedalja od toga 3 titule državnog prvaka, jedno srebro te tri brončane, a posebno veseli brončana medalja u juniorskoj konkurenciji. Leo je svojim rezultatima pop drugi put zaslužio poziv izboornika za nastup u mladoj reprezentaciji te nakon što je prošle godine osvojio dvije brončane medalje na susretu mladih reprezentacija BiH-CRO-SLO-SRB, ove godine je popnovo ispisao povijest zadarskog plivanja te je prvi zadarski plivač koji je doplivao do zlatne medalje za raprezentaciiju Hrvatske te joj pridodao i jednu srebrnu. Zhvalljujući svom trudu i rezultatima Leo je jedini zadarski plivač koji je dobio poziv izbornika za juniorske pripreme reprezentacije. Uz sve nabrojeno Leo već petu godinu za redom nadmoćno stoji na apsolutnom tronu ŠIZD lige.

Lea slijedi kadetkinja Ellena Šušteršić (03) koja je u protekloj godini na Regionalnim prvenstvima Hrvatske osvojila 19 medalja od toga je čak 11 titula kadetske regionalne prvakinje te 8 srebrnih medalja, na Prvenstvima Hrvatske osvojila je 9 medalja od toga 22 titule državne prvakinje, 4 srebra i 3 bronce. Ogromah uspjeh je ostvarila i u ukupnom HPS Mini Grand Prix-u za kategorije kadeta i ml. kadeta 2014/2015 gdje je sakupila 112 bodova i plasirala se na drugo mjesto.

U mlađim kategorijama odličan uspjeh su ostvarili: ml.kadetkinja Marija Kuman te početnici Lovre Jerak i Lucija Klasić. Ml. kadetkinja Marija Kuman (05) je na Regionalnim prvenstvima Hrvatske za ml. kadete doplivala do 3 titule regionalne prvakinje te do dvije srebrne medalje, dok su na Regionalnim prvenstvima Hrvatske za početnike do titula regionalnih prvaka doplivali Lovre Jerak (05) koji je osvojio dvije zlatne medalje te Lucija Klasić (06) koja je osvojila jedno zlato.” stoji u priopćenju PK Jadera.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

marija kuman (2) LJ lucija klasic_0003 lucija klasic_0002 lucija klasic_0001 lovre jerak leo bavdek_0003 leo bavdek_0002 leo bavdek_0001 ellena sustersic_0003 ellena sustersic_0002 ellena sustersic_0001 marija kuman lucija klasic

SHARE