OSTVARIO SE SAN Zadarski vaterpolisti među najboljima

0

Dugogodišnji san vaterpolo kluba Zadar 1952 napokon se ostvario minulog vikenda. Po prvi put u svojoj bogatoj povijesti vaterpolski sastav s Višnjika se kvalificirao među osam najboljih momčadi u svim mlađim kategorijama – počev od juniora, mlađih juniora, kadeta i mlađih kadeta.

Upravo su potonji u Zagrebu na četvrtfinalnom kvalifikacijskom turniru uzeli drugu poziciju iza HAVK Mladosti, domaćini su u međusobnom srazu slavili 10:6,ali bez utjecaja na plasman.

Pobjedama u prve tri utakmice, protiv ZPK-a 20:4 i VK Medveščaka 25:5, ali i Osijeka 5:0 (bez borbe), osigurali su zadarskim poletarcima nastup na polufinalnom turniru, među osam najboljih postava u Hrvatskoj.

Polufinalni turnir Prvenstva Hrvatske igrati će se u Rijeci od 19. do  22. veljače, a za prolaz na finalni dio natjecanja borit će se VK Zadar 1952, VK Jug CO, VK Primorje EB i VK Jadran iz Splita.

Mladci VK Zadra 1952 te njihovi treneri i svi skupa u klubu zaslužili su pohvalu.

Juniori su na F 8 zauzeli osmo mjesto, u utakmici za poziciju broj sedam, Medveščak je na Poljudu slavio 14:7, no i sam prolaz u završnicu PH izuzetan je uspjeh i podvig nadarenih Zadrana.

SHARE