Nazor uoči Olimpije: Kompletni smo i očekujemo dobru utakmicu

0

Košarkaši Zadra pobjedničku seriju pokušat će nastaviti u Ljubljani. U 21. kolu ABA lige u subotu u 19:00 sati gostuju kod Union Olimpije.

Čeka nas zahtjevna utakmica. Riječ je o dobrom protivniku, koji ima velik imperativ pobjede, s obzirom na stanje na tablici. Jako su snažna momčad, a tome u prilog najbolje govori činjenica da su prošli u drugi krug Eurokupa. Nije lako igrati na dva kolosijeka tako zahtjevne utakmice. Moje skromno mišljenje je da se neki njihovi glavni igrači više motiviraju za utakmice u Europi, jer je to veća scena, nego ABA liga. Premda, dosta ljudi podcjenjuje ovo natjecanje, a vidimo kakvi su rezultati ABA ligaša u Euroligi i Eurokupu. Jadranska liga nikada nije bila izjednačenija i sve momčadi imaju svoju kvalitetu – kaže Ante Nazor, trener Zadra.

Olimpija trenutno na ljestvici ima dvije pobjede manje od Zadra, ali se Zadar ne može smatrati favoritom…

Imaju veću rotaciju od nas, a nedavno su doveli i još jedno pojačanje, američkog playamkera Dawana Robinsona, koji se nadopunjava sa Wrightom. Poznate su Lešićeve kvalitete, a istaknuo bih i Zagorca koji je jako opasan sa vanjskih pozicija. Imaju etablirane igrače, veliku energiju i igraju jako brzo. Morat ćemo dobro zaustaviti njihove kontranapade i pripaziti na vanjski šut gdje su jako opasni sa svih pozicija. Moramo im se suprotstaviti prvenstveno entuzijazmom i hrabrošću – kaže Nazor, čija je momčad ubilježila dvije uzastopne pobjede u ABA ligi protiv Tajfuna i Cedevite, a tri ukupno ako im pridodamo i onu u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića protiv Zagreba u Trnskom.

Pritom je posebno impresivna bila posljednja protiv zagrebačkog euroligaša, a takvu igru Zadrani priželjkuju i u subotu u glavnom gradu Slovenije.

Drugo poluvrijeme protiv Cedevite nam je putokaz kolika je naša snaga i vrijednost i moramo igrati na tragu toga. Kompletni smo i očekujemo dobru utakmicu – za kraj će trener Zadra.

Sve bolji američki playmaker Zadra Glenn Cosey također priželjkuje nastavak pozitivnog niza…

Ove tri pobjede su nam bile jako važne za povratak samopouzdanja i nadam se da ćemo tako nastaviti. Utakmica s Olimpijom je vrlo važna i za nas i za njih. Neće biti lako, ali želimo pobijediti da  ostanemo na ovoj poziciji i mislim da imamo šanse. Ova liga je zaista luda, svak svakoga može pobijediti i zato ne smije biti ni trenutka opuštanja. Najvažnije je da zadržimo energiju koju smo prikazali na posljednjim utakmicama i siguran sam da ćemo ostvariti ono što želimo.

SHARE