Nazor uoči Metalca: Vodilja nam mora biti borba, želja i agresivnost

4

Košarkaši Zadra u 22. kolu ABA lige večeras u 20:00 sati ugostit će momčad Metalca iz Valjeva.

Pred nama je izuzetno važna utakmica. Ne očekujem da će biti laka. Metalac je momčad koja ima svoje prednosti u vanjskoj liniji i u mobilnosti centara. Vodilja nam od prve sekunde mora biti borba, želja i agresivnost, te da taktički odgovorimo na sve zahtjeve koje će ova utakmica pred nas postaviti. To je ono što me najviše zanima – istaknuo je trener Zadra Ante Nazor.

Situacija na ljestvici ABA lige i dalje je vrlo neizvjesna, iako na Višnjiku mogu biti nešto mirniji što se tiče borbe za ostanak. Pet kola prije kraja imaju dvije pobjede više od Tajfuna, od kojega su bolji u međusobnim susretima i Sutjeske, koju dočekuju u posljednjem kolu.

Simptomatično je da samo četiri momčadi u ligi imaju pozitivan omjer. Sve ostale uključujući našu pokazale su jako veliku sklonost oscilacijama i to nije slučajno. Mislim da će tako biti do samoga kraja i neće se iskristalizirati situacija. Za nas je dobro da je sve u našim rukama i moramo pokazati da smo momčad koja ima čvrstinu, sistem i posebno na domaćem terenu u preostale tri utakmice Metalac, MZT i Sutjeska autoritativno se postaviti na terenu da obrambeno, trkački i skakački izdominiramo protivnika. To je onaj stil igre kojega smo nastojali tijekom cijele sezone. Ne vidim tu nekih većih problema, hoćemo li ući u borbu za gore, sjetimo se lani to nam je izmaklo za jednu loptu, to je nešto čime se ne smijemo opterećivati, u odnosu na našu performancu na terenu koja mora biti jako čvrsta i ozbiljna i to je glavni cilj, a onda neće biti nikakvih problema pa se možemo nadati i petom mjestu.
Metalac je ostao bez jednog od najvažnijih igrača – Maleševića.

Da, ali došli su im neki drugi igrači. To je atipična momčad, koja igra jako dobro na perimetru, ima mnoštvo uručenjena i “pickova”, bekovi su dobri u igri jedan na jedan, jako precizni, šuterski dobri i ne smijemo im dozvoliti lagane šuteve i da lagano ulaze pod naš obruč. Istaknuo bih Bakića, koji povremeno igra i na poziciji organizatora i šutera. Pokretljivi centri mogu ostvariti prednost u odnosu na naše visoke igrače ako ne budemo pravi, kao na posljednjoj utakmici, ako se prisjetimo ključni trenutak susreta s Olimpijom je bio kada je Zagorac vezao tri trice. Ta opasnost će biti i sa Majstorovićem i Jevtovićem, koji je jako mobilan – upozorava Nazor.

SHARE

Comments are closed.