Može li Zadar “otpuhati” Tajfun?

0

Devetnaesto kolo Aba lige otvorit će današnjim susretom Tajfun Sentjur i Zadar, odnosno dvoboj dvije izjednačene momčadi na tablici. Isto tako, bit će to dvoboj dviju momčadi koje već duže vrijeme ne znaju za pobjedu. Tako Slovenci ne znaju za pobjedu zadnja četiri kola, dok Zadrani čak šest kola nisu okusili slast pobjede.

Obje momčadi traže večeras izlazak iz krize. Domaćini se najviše pouzdaju u bekovski dvojac Ponjavić-Bratož, a ostaje nam za vidjeti hoće li nastupiti njihov dosadašnji statistički najbolji igrač Sandi Čebular. Ne treba pretjerano izdvajati imena jer je to prije svega vrlo radišna momčad koja na svom terenu nikom ne prepušta lako bodove.

Iz komotne situacije Zadar se doveo u borbu za o(p)stanak u ligi. Ne tako davno najavljivani su borba za Eurocup, a sada se ide na megdan nezgodnom Tajfunu koji je isto tako jedan od konkurenata za ispadanje. Trener Ante Nazor optimistično najavljuje pobjedu i povratak u borbu za peto mjesto, što nije nerealno s obzirom na to da je od petog do posljednjeg mjesta razlika samo dvije pobjede.

Najbolji pojedinac iz teško izborene domaće pobjede protiv današnjeg protivnika, Drago Pašalić, napustio je klub. Atmosfera na Višnjiku nije dobra, alarm je već dobrano upaljen, a prava na poraz više se nema. Kada znamo da u iduća dva kola Zadar dočekuje Cedevitu i ide Olimpiji, oprez je još veći. Ne zaboravimo i gostovanje u Trnskom u utorak u sklopu četvrtfinala kupa gdje Zadrane čeka jedan jak i neugodan protivnik.

Da bi se Zadar nadao pozitivnom rezultatu večeras, mora produžiti interval dobre igre na 40 minuta. Kako će se situacija rasplesti, ostaje nam za vidjeti. Tajfun-Zadar, večeras 20 sati, prijenos Arena Sport.

SHARE