Marijan Čakarun odveo Helios do naslova prvaka Slovenije

0

Zadarski košarkaš Marijan Čakarun osvojio je u dresu KK Helios Suns naslov prvaka Slovenije.

Nakon što su slovensku Ligu Novu KBM završili na 4. mjestu s pet pobjeda i pet poraza Sunsi su u polufinalu nadigrali ABA-ligaša Krku, u kojoj igraju bivši kapetan Zadra Ive Ivanov i negdašnji igrač Jure Lalić, s 2-1.

Uslijedilo je finale protiv Zlatoroga koji je u polufinalu bio bolji od Union Olimpije.

Negdašnji igrač Sonik Puntamike bio je ključna figura svoje momčadi u finalnoj seriiji.

U prvoj utakmici koju su Sunsi dobili na gostovanju 62-64 postigao je 21 koš uz 9 skokova. Uslijedio je domaći poraz 52-55 uz 15 koševa i 8 skokova Čakaruna.

Helios je ponovno na gostovanju slavio protiv momčadi bivšeg trenera Zadra Aleša Pipana 65-77. Čakarun je još jednom dokazao da je u sjajnoj formi. Postigao je 21 koš uz 8 skokova.

Točka na i dogodila se u nedjelju kada je Helios na svom parketu upisao treću pobjedu 64-56 za veliko slavlje i naslov prvaka.

Marijan je opet bio najbolji u redovima svoje momčadi s 19 koševa i 7 skokova, a osam koševa ubacio je u odlučujućoj četvrtini.

Helios je na ovaj način papirnato osigurao ABA ligu. Tamo će i Krka kao najboljeplasirana momčad lige uoči doigravanja. Union Olimpija će u Eurokup za koji je dobila pozivnicu, a što će biti s ABA ligom i hoće li opet biti ustupaka za Ljubljančane ostaje nam za vidjeti.

Tako je nakon Kupa kojeg je osvojila Krka i prvenstvo Slovenije završilo s trofejom u rukama zadarskog igrača.

Čestitamo!

 

SHARE