KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA Zadar na jakom ispitu u Trnskom!

5
5756801120a869afe1183c842956b139
foto:vecernji.hr

 

Zadar gostuje kod Zadrana. Tako možemo nazvati ovu utakmicu. Sutra u 18 sati u Trnskom se igra susret četvrtfinala Kupa Krešimir Ćosić.

Iako Zadar igra na ABA-ligaškoj razini, a Zagreb samo na A-1 ligaškoj, nikako ne možemo reći da je Zadar favorit. Možda je favorit zbog ovogodišnjeg iskustva igranja na jačoj razini od hrvatske lige, no sjetit ćemo se samo prošle godine i tri vrlo neizvjesna susreta protiv istog protivnika. S malim preinakama u ekipi Zagreba, to je većinom ta ista ekipa. Tako je prošle godine u kup susretu Zadar slavio pobjedu tek na kraju nakon što je Zagreb ispustio prednost iz treće četvrtine. U ligi za prvaka također su odigrana dva neizvjesna susreta gdje je Zagreb slavio u Zadru, dok je Zadar u bitnoj utakmici za ABA ligu slavio u Zagrebu. Kup uvijek donosi iznenađenja i teške utakmice te je zbog tog i specifičan.

Već četvrtu godinu zaredom momčad Zagreba vodi trener Danijel Jusup. Zadarsku malu koloniju čine pokretač i motor igre ”Mrava” Jakov Vladović o kojemu puno toga ovisi u igri Zagreba. Zadrani Ivan Batur i Pavle Marčinković pune krilne pozicije uz nadarenog Luku Božića i novopridošlog Gorana Vrbanca. Unutarnja igra opet ovisi uvelike o Zadranima, tu su Antonio Vlaić i Marino Šarlija, a uz njih tu je i Miralem Halilović. U sastavu Zagreba trebao bi biti i još jedan Zadranin, Jure Perić.

Zagreb u A-1 ligi zauzima drugo mjesto s omjerom 9-2 iza Kvarnera, poraženi su na domaćem parketu iznenađujuće od Alkara te u gostima kod Splita, no imali su i pehova  s ozljedama. Ova pauza im je sigurno dobro došla da se vrate u formu i zaliječe povrede što su i dokazali uvjerljivom gostujućom pobjedom u subotu kod Škrljeva. Zadranima je mir donekle vratila pobjeda protiv Tajfuna u petak, no eventualni posrtaj u Zagrebu sigurno nije u planu.

Sve u svemu Zadru neće biti lako, Zagrebov domaći teren njihova je prednost. U jednoj utakmici sve je moguće. Svi ili većina igrača Zagreba ima iskustvo igranja na ABA-ligaškoj razini. Trener Ante Nazor kazao je kako respektira ekipu Zagreba i kako će ona ekipa koja nametne svoj ritam imati veće šanse za prolazak na završni turnir kupa. Također je rekao da je klub u teškoj situaciji i da nisu uspjeli dovesti željeno pojačanje, ali da to ne znači kako su ambicije u nastavku sezone manje. Što će se događati, ostaje nam za vidjeti. Sve u svemu, Trnsko, sutra, 18 sati. Četvrtfinale Krešinog kupa.

SHARE

Comments are closed.