Ključne trice Delaša odvele Zadar u finale Kupa Krešimira Ćosića

0

Košarkašima Cedevite u finalu Kupa Krešimira Ćosića pridružio se domaćin završnog turnira Zadar. Zadrani su u dramatičnom polufinalu svladali Cibonu rezultatom 82:75 zahvaljujući boljoj igri u završnici susreta i tricama Ante Delaša kada se rezultat lomio…

Veliki rivali Zadar i Cibona odigrali su vrlo zanimljivu utakmicu, a Zadrani su upisali pobjedu 82:75. U dobrom susretu domaćin je u završnici odigrao bolje na obje strane parketa, a vezane trice Ante Delaša kada je to bilo najpotrebnije odvele su utakmicu na stranu domaćina.

I prije početka završnog turnira, iz Cibone su ulogu favorita prebacivali na stranu Zadra tvrdeći kako su Zadrani ujedno i najveći favoriti za osvajanje trofeja. Na krilima navijača pokazali su da se mogu vratiti iz teške situacije i Cedeviti u finalu sigurno neće biti nimalo lako.

Cibona je pružila dobar otpor i cijelim tijekom susreta držala je domaćina u šahu i nije dopustila odvajanje. Sve do zadnje dvije minute kada je krenula ključna serija Zadra i susret je otišao na njegovu stranu.

U prvom dijelu domaćin je imao najveću prednost sredinom druge četvrtine kada je Marko Ramljak ubacio tricu za 34:29, a istu prednost domaćin je dosegnuo i na samom kraju dionice, ponovno tricom Ramljaka za 42:37 na odmoru.

Treća dionica pripala je Ciboni koja je napravila preokret i potpuno preuzela kontrolu što joj je donijelo vodstvo uoči posljednje četvrtine, a polaganjem Rozića na ulasku u zadnjih deset minuta Cibona je stigla i do najviših 64:55.

Zadar je bio u problemima, ali uspio se oporaviti nošen bučnom podrškom s tribina.

Boris Barać i Glenn Cosey približili su Zadar vrlo brzo na 65:62 i posve otvorili utakmicu da bi odluka pala u zadnje dvije minute.

Ante Delaš prometnuo se u domaćeg junaka s dvije vezane trice koje su odvele Zadar do 77:71 i Cibona više nije imala pravu priliku za povratak u susret.

Delaš je utakmicu završio s 20 poena ((3/3 za dva, 3/6 za tri), a braća Ramljak dodala su po 13 poena. Kod Cibone Ante Žižić ubacio je 17 poena (6/8 za dva) uz šest skokova, a James Florence ubilježio je 15 poena (4/6 za dva, 2/8 za tri).

Autor: SportNet.hr

Foto: SportNet/Fah

SHARE