DEMANTIJ Pregovora sa KK Zadar oko Mrve nije bilo, kontaktirali su nas samo jednom

0
SONY DSC

Redakcija portala 057info zaprimila je demantij kojeg potpisuje predsjednik KK Jazine Arbanasi Branko Morić. Povod je tekst “Zadar želio Mrvu, a dobio figu”  u kojem je objavljena vijest da košarkaša Mate Mrva neće preći iz KK Jazine Arbanasi u KK Zadar. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Ovim putem a sukladno i vama poznatom Zakonu o informiranju Vas umoljavamo da odmah i bez odlaganja objavite naš demantij vezano za Vaš tekst objavljen na Vašem cijenjenom portalu 057.info u rubrici „SPORT” od dana 11.01.2016.g a sve kako bi zadarska i hrvatska javnost bila točno,istinito i potpuno informirana te kako ne bi bila netočnim napisom dovedena u zabludu.

Naime, nikakvi pregovori između našeg kluba i K.K.” Zadra” vezano za prelazak našeg igrača Mate Mrve u KK Zadar nisu vođeni ,pa stoga nije točno da se „zapelo u financijskim uvjetima” te da naš klub „nije htio popustiti” itd., kako to netočno navodite u članku.

Istina je jedino da je naš klub kontaktirao KK Zadar te upitao za status našeg igrača Mate Mrve u našem klubu a nakon što je KK Zadar dobio potrebitu informaciju od nas, više nije bilo nikakvog kontakata, a posebno ne pregovora između našeg kluba s našim sportskim kolegama iz K.K. „Zadar”.

Napominjemo i to da se ovaj jedan jedini kontakt dogodio prije utakmice „ TAJFUN-ZADAR”,a nakon toga više nije bilo nikakvog kontakta između klubova. Dakle, radilo se o jednom neformalnom i neslužbenom telefonskom upitu i ništa drugo ili treće!!

Smatramo da je prije objave Vašeg članka na vašem portalu trebalo kontaktirati naš klub tj ovlaštene osobe kluba kako bi ste dobili točne i provjerene informacije o tekstu kojeg ste očito bez našeg sudjelovanja odlučili napisati, a kako bi se naš klub i službene osobe pokušalo negativno prikazati i okriviti za nešto s čime nemamo veze niti se to dogodilo na način kako ste objavili a time je jasno došlo do Vašeg pogrešnog informiranja javnosti čime se našem klubu ali i KK „Zadru” s kojim inače imamo dugogodišnju korektnu sportsku suradnju čini šteta.
Stoga Vas molimo da odmah objavite ovaj ispravak sukladno odredbama Zakona o informiranju kako naš klub isto ne bi morao tražiti putem suda što, naravno, u svakom slučaju treba izbjeći.

S osobitim poštovanjem primite naše sportske pozdrave!

U Zadru,11.01.2016.god.

MP

Košarkaški klub „ JAZINE – ARBANASI”
zastupan po predsjedniku Branku Moriću.

SHARE