Atletski klubovi i rekreativci poslali priopćenje vezano za “Obnovu i razvoj ŠRC Višnjik”

0

Atletski športski klub Zadar, Atletski klub Olypionik i Skupina rekreativaca, korisnika ŠRC Višnjik poslali su medijima zajedničko priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

ATLETSKI ŠPORTSKI KLUB „ZADAR“

ATLETSKI KLUB „OLYMPIONIK“

SKUPINA REKREATIVACA, KORISNIKA ŠRC VIŠNJIK

Ovih dana u „Sportskim novostima“ i na nekim Zadarskim portalima se pojavio tekst sa intencijom promoviranja projekta „Obnova i razvoj Sportskog centra Višnjik“.

Vrijedno je hvale prezentirati javnosti svaki pokušaj „djelovanja u korist građana“, kako to kaže autor teksta, međutim boljem poznavatelju materije je jasno da isti nije dobro upoznat s projektom o kome piše ili je u službi krugova koji nekritički i pod svaku cijenu žele nametnuti ovaj projekt, te svjesno i ciljano obmanjuju zadarsku javnost.

Osim toga je vrlo nekorektno i uvredljivo nazivati „nositeljima sitnih interesa i politikantima u Zadru“ dio atletskih djelatnika i rekreativaca koji su postavili niz logičnih pitanja.

Neka od pitanja su:

  • kolika je procijenjena vrijednost investicije
  • tko će to platiti
  • kakva je regulativa EU u investicije tipa nogometnog stadiona, što je jedan od centralnih objekata u prediđenom projek
  • kakva je perspektiva atletskog sporta u Zadru za vrijeme izvođenja ovako zamišljenog kompleksa
  • kakav je budući status rekreativaca koji danas koriste te prostore
  • zašto se cijeli zemljišni kompleks na kome Grad ima pravo građenja mora prenijeti na Športski centara „Višnjik“ koji je trgovačko društvo ograničene odgovornosti

Zašto sva ova pitanja?

  • atletika ima jako loša iskustva s iseljenjem s bivšeg lako atletskog stadiona u Jazinama i općenito mačehinskim odnosom prema altletici u Zadru
  • znajuči da je Grad Zadar a i cijela država u teškoj financijskoj situaciji kakav bi bio odnos s eventualnim partnerom u financiranju i bili to značilo predaju dijela kompleksa u ruke privatnom kapitalu, što sve po malo lići na privatizaciju na hrvatski naćin – čitaj pljačku – jenog djela izuzetno vrijednog zemljišta koje je sad javno dobro. Shema već dobro uigrana u Hrvatskoj i čini nam se zapravo i cilj onih koji ovaj projekt pokreću.

Priča o brizi za sportsku infrastrukturu u Zadru je jako aktualna davno i mogla bi biti vrlo duga i intrigantna ako počnemo postavljati pitanja tko je što do sada rekao, predlagao, napravio ili kočio.

Kako se autor teksta tek sad javlja o toj temi čini se da je i on prespavao dugi niz godina.

SHARE