Ante Nazor nakon šestog uzastoponog poraza: “Moramo pobijediti Tajfun”

0

Šestim uzastopnim porazom košarkaši Zadra pokvarili su svoj plasman na tablici te se nakon 18. odigranih kola u regionalnoj ABA ligi s omjerom od 7 pobjeda i 11 poraza nalaze na 11 mjestu. U vodstvu je i dalje Budućnost.

O učinku svoje momčadi u dosadašnjem djelu natjecanja trener Ante Nazor kaže.

“Igrali smo protiv jakih ekipa, imali težak raspored. Ono što je bilo dobro je utakmica kod kuće protiv Budućnosti gdje smo pokazali jedan kvalitet igre iako smo izgubili. Nažalost, zadnja utakmica s Megom je preslik onog što smo odigrali i protiv Zvezde. Tu nismo imali petlju nastaviti igrati u drugom poluvremenu kao u prvom, nismo pokazali karakter te smo teško stradali. Takve stvari nam se jednostavno ne smiju događati”.

Što napraviti, kako izaći iz ove rezultatske krize.

Najbolji lijek je pobjeda. Puno pričamo, moramo se dodatno motivirati i igrači se moraju vratiti na razinu onih igara od ranije kada su pokazali da pravim pristupom mogu parirati svima. Sigurno je da nisu zaboravili igrati, u cijeloj ovoj situaciji treba biti pozitivan i na tragu toga treba nastojati prebroditi ovu krizu i ako se ukaže prilika slaviti sada protiv Tajfuna”.

Najavio je Nazor i pojačavanje igračkog kadra.

“Izgubili smo Dragu Pašalića koji se nije snašao i htio je otići. Radimo, pratimo, tražimo pojačanje na toj poziciji koji će svojim autoritetom, iskustvom na terenu pridonijeti da tih crnih rupa na terenu bude što manje. Čekamo i povratak Bošnjaka i mislim da ćemo onda imati i puno bolju rotaciju i čvrstoću da odradimo što bolje ovaj dio koji nam je preostao”.

Sedam kola ostalo je do kraja, borba za svaku poziciju sve je zanimljivija.

“Osim ove četiri momčadi koje su se iskristalizirale kao one koje idu na Final four, svi mi ostali smo tu blizu. Jedna pobjeda puno toga može popraviti i to je ono što nama sada nasušno treba. S njom bi sve krenulo na bolje, uvjeren sam u to”.

A priliku za prekinuti crni niz poraza Zadrani će kao što je Nazor rekao imati protiv Tajfuna, svog sljedećeg suparnika s kojim se sastaju ovog petka u Celju.

R. Zadar

SHARE