Ante Nazor: Mojoj momčadi je potrebna veća žrtva i vjera u pobjedu

0

Nakon sinoćnjeg poraza od Budućnosti, treneru košarkaša Zadra, Anti Nazoru, nije preostalo drugo nego čestitati protivniku na zasluženoj pobjedi, prenosi portal eZadar.

Prvenstveno čestitam kvalitetnijem protivniku jer u ovoj je utakmici do izražaja došla individualna kvaliteta Budućnosti. Mojoj momčadi je potrebna puno veća žrtva i vjera u pobjedu da se ovakva utakmica okrene u našu korist. U dva navrata smo anulirali njihovu dvoznamenkastu prednost i tu pokazali karakter, ali tada treba više strpljenja i vjere da se utakmica može prelomiti. Mislim da smo pokazali jedan određeni iskorak u odnosu na prethodne četiri utakmice i mislim da se dižemo u igri. Dobro smo izgledali u obrani i napadanju obruča ‘roll’ igrom preko visokih igrača, a podbacili smo kod vanjskog šuta gdje smo trebali biti precizniji kako bi što duže držali priključak.

Svijetla točka u sinoćnjem porazu bio je Lovre Bašić koji je s 9 asistencija razigrao svoje suigrače…

To je posao ‘playmakera’ i on mora pronalaziti igrače u što boljoj situaciji, a zahvaljujući tome ‘živnuli’ su i naši centri, Kraljević i Marinković. Šteta što nismo imali bolju realizaciju s pozicije ‘četiri’ jer tada bi imali bolji balans – zaključio je Nazor.

Pobjedom na Višnjiku zadovoljan je bio trener gostiju Luka Pavičević.

Pobijediti u Zadru uistinu je velika stvar. Zadovoljan sam što smo nastavili pozitivan niz. Zadar nas je uistinu dobro namučio, pokazali su veliku borbenost i energetsku spremnost. U završnici smo pogodili nekoliko važnih šuteva i potvrdili dobru formu. Možda nije bila utakmica lijepa za gledati i posebno atraktivna, ali je najvažnije da smo pobijedili. 

SHARE