Zadar pod dirigentskom palicom Jakova Vladovića svladao budućnost

0

Košarkaši Zadra upisali su prvu pobjedu na Zadar Dogus Basketball Tournamentu, svladavši najrenomiranijeg protivnika u dosadašnjem dijelu pripremnog razdoblja – podgoričku Budućnost. Od tog su protivnika nedavno na turniru u Baru izgubili 91:66, no sinoć je to bilo bitno drugačije lice momčadi Ante Matulovića.

Zadrani su odigrali daleko najbolje poluvrijeme u pripremnom razdoblju. U dvadeset minuta postigli su čak 55 poena i na veliki odmor otišli s velikih +12. Za odlično otvaranje pobrinuli su se Brzoja, Mazalin, Barać i Vladović (9:2) pa je gostujući trener Vlado Ščepanović već nakon dvije minute i 11 sekundi morao pozvati time-out. No, nije mu pomogao, jer su Barać i Marinković ubrzo odveli Zadar na dvocifrenu razliku, 20:8. Marinković se odlično snalazio u reketu, Baraću se otvorio i vanjski šut (dvije trice), a loptama su ih hranili Vladović (3 asistencije) i Mazalin (4). Bilo je u jednom trenutku i +15 (25:10). Budućnost definitivno nije bila u utakmici. Izgubila je čak šest lopti u prvoj četvrtini, iz čega je Zadar proizveo 13 poena za +11, 30:19. Pokušali su Podgoričani uhvatiti priključak početkom druge dionice. Preko Vranješa i Williamsa došli su na -5, 35:30, no onda se razigrao novi zadarski igrač Maj Kovačević. Njegovim trima tricama, uz nove poene Marinkovića (16  za 18 minuta) domaći su održavali dvocifrenu prednost, a nakon novog koša Baraća (6-6 iz igre), na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 55:43. U prvih 20 minuta Zadrani su imali čak 13 asistencija (Mazalin 6, Vladović 5), što dovoljno svjedoči o tome koliko su bili napadački raspoloženi.

Na otvaranju treće četvrtine Vladović (trica) i Barać su još u dva navrata donijeli „bijelima” +15, dok su na drugoj strani James i Savović jedini pokušavali nešto kod „plavih”. Spustili su na -8, 64:56, ali opet se ukazao Vladović dvjema tricama i Zadar je održavao dvocifrenu razliku. U posljednjih deset minuta igre ušlo se tako s rezultatom 74:64. Ulaskom Zorana Nikolića Budućnost je dobila dosta pod košem, vezao je šest poena i sa Jamesom približio svoje na -6, 78:72. Međutim, upravo je James promašio dvije odlične prilike za potpuno priključenje, a kao kazna stigla je nova Vladovićeva trica pa asistenciija za Krajinu. I Zadar je opet otišao na +11, 83:72, četiri minute prije kraja. Zabio je Krajina potom još dvije dvice i tricu za mirno privođenje utakmice kraju.

ZADAR- BUDUĆNOST 90:80

ZADAR – Dvorana Krešimira Ćosića. Gledatelja: 1500. Suci: Dragan Nešković (Srbija), Tomislav Vovk i Jelena Tomić (oba Hrvatska).

ZADAR: Marić 2, Vladović 18, Jelenković, Krajina 12, Jurica, Špaleta, Brzoja 4, Marinković 18, Barać 18, Kovačević 11, Vrkić, Mazalin 7. Trener: Ante Matulović.

BUDUĆNOST: Williams 10, James 19, Subotić 2, Se. Šehović 12, Starovlah, Bacović, Slavković, Ilić 2, Savović 10, Nikolić 6, Popović 7, Vranješ 12. Trener: Vlado Ščepanović.

 

SHARE