|
Dobro, jebemu mater, što ste se uvatili Bore sad i ovih rasprava koje nemaju smisla?! Čovik ima svoj pogled na neke stvari, vi svoj. Ja se ne mogu okladit da bi bija živ na Borinom mistu, da sam stvara nešto što zadnjih godina zna toliko podbacit (da, ljudi, mi znamo jako podbacit) onda bi vjerojatno na njegovom mistu već odavno bacija konop priko prvog krivog drveta i obisija se. Ja sam tu već podosta (al opet ni upola dugo ka ljudi te Borine generacije, zato što sam mlađi) pa kad vidin neke stvari onda mi se dođe bacit s mosta. A kako je onda njemu tek...
Morete li biti realni 5 minuta i priznat sebi neke stvari? Da, danas nekolicina ljudi se ubija za Tornado. Da, danas se dio ljudi ubija ka stoke da bi se radile zastave, dio ljudi se gazi da bi imali koreografije, dio ljudi puno riskira fajtovima i akcijajući okolo u ime Tornada jer znamo kakav je zakon danas! Koliki je to broj ljudi?! Jako mali! Nekolicina se gazi i odvajaju od usta zbog neorganiziranih gostovanja, zbog transparenata, zastava, koreografija, a ostali lade jaja.
Koliko nas je lani bilo u Podsusedu? 7. Koliko nas je bilo u Slavonskom Brodu? 5. Koliko je ljudi bilo u Osijeku lani prvi put? Oko 10. Koliko u Koprivnici? 5. Koliko u Vinkovcima? 1. Koliko u Kranjčevićevoj prvi put? 9. Triba li dalje govoriti išta? Poanta ovoga je da se sve radi iz ljubavi, radiš i šutiš ako ti je do toga. Ove brojke pokazuju da imamo još jako puno mista za napredak i ako Bog da napredovat ćemo što prije. Sutra će, nadan se, biti jako kvalitetno izdanje, a onda nam ostaje da odemo u Karlovac na nogomet i osvitlamo obraz grada i skupine.
Vas par koji tu komentirate ste aktivni, trudite se, izdvajate, svaka vam čast! Ali ono što morate shvatit je da vas to ne čini elitom jer su to svi radili i prije vas. A vi to, ja sam siguran, radite iz ljubavi. E pa neka onda na tome i ostane, nemojte svoju ljubav prema gradu, klubu i skupini kompromitirat dičjim raspravama ovdi! To vridi za sve nas, uključujući mene. Jer kad netko od običnih ljudi čita neke postove koje neki pripadnici Tornada ovdi ostavljaju dobije se dojam da je rič o dici s posebnim potribama a ne o navijačima Zadra...
Bore se poziva na neka druga vrimena i to se mora shvatit. Brojnost koju on spominje vezano uz pojedina gostovanja mi više nikad nećemo imat. I da, ovaj naš današnji Tornado zna opako zajebat stvar! Što onda? Ko radi taj i griši. Ali ko radi, taj i šuti i radi, a ne raspravlja se s ljudima koji su stvarali skupinu. Njima respekt, mada se često nećemo složit jer smo generacijski različiti. Ja se prvi često ne slažen s Borinim stajalištima i razmišljanjima pa jeste li vidili da se natežem s njim ka malo dite? Mislin da niste. A malo sam pozvaniji se natezat okolo od vas, jel tako?!
Ovaj Tornado koji imamo danas zna opako zajebat, zna razočarat mene, a kako neće Boru... Ali kakav je da je, taj napaćeni Tornado je naš, mi ga sačinjavamo i na nama je, ako to volimo i želimo, da ga gradimo da bude što veći i jači. A to još nikome nije pošlo za rukom priko interneta. Shvatite da ni ja ni vi nismo Bogom dani time što smo navijači, to smo odabrali sami, to je naša žrtva i tu priča prestaje. Nit nas je itko silija niti smo Boga za bradu povukli jer idemo na utakmice.
Bore se često dotiče svoje generacije Tornada i to je potpuno normalno, on o danas aktivnim momcima i svemu što oni rade za Tornado i ne zna previše pa naravno da govori o godinama kad je on to sve vodija. Vrimena su se otad prominila i nijedna skupina više nije ista. Boysi ratuju međusobno a protiv Istre ih je na Maksimiru manje nego Demona. Čini se nemoguće, ali nije. Dobrodošli u novo tisućljeće. Armade lani na Kantridi malo više nego nas, na nekim utakmicama niti 50. Moguće? Evo, vidimo svi skupa da je. Stvari su takve kakve jesu, svit se minja, pa tako i neki đirevi u navijaštvu i zakon koji pandurija provodi. Sve to daje neke rezultate kojima teško da je zadovoljan itko od starije garde u bilo kojoj skupini. U Armadi trenutno vlada generacijski jaz, stariji i mlađi nisu na istoj valnoj duljini i to se vidi. U Boysima nitko ni s kim nije na istoj valnoj duljini i oni propadaju. Triba li nam to?
Ja ću reći samo jednu stvar i s time ću završit... Vi ste aktivna mlađa ekipa u Tornadu, nitko vam se ne miša u posa, radite i učinite ponosnima sve oko sebe. Ali spomenik dobit nećete, ka što ga nije dobija ni Boro, ni Bute, ni Tomica, ni Frleta, ni Gavro, ni Lemi, a bogami ni ja ni bilo ko od nas koji sada aktivno idu zadnjih 8 godina. Navijači ne dobijaju spomenike nego se bespoštedno daju za nešto što vole.
Još nešto, vas dvojica mlađih koji ste tu pisali ste dobri momci, Boro vas ne pozna pa mu je teže prosudit nego meni. Ali recite koliko ste puta dobili srdačan pozdrav i zajebanciju recimo od Tomice a koliko puta od one namrgođene mularije od 14 godina koja ima 30 kila s krevetom (njih 5 sve skupa)? Vidite, ja bi rađe uza se bilo kad i bilo di ima Tomicu koji mi more biti ćaća a ljudina je, nego neke "umjetnike" koji idu 2 godine na Cibonu i Split, te eventualno u Šibenik (naravno uz pratnju policije, bez tog ne ide) i onda će glumatat ka da su svugdi bili i sve vidili i kako su oni moderni navijači a svi ostali u gradu su k**** za njih. Vama pravim mlađima podrška od mene, ka i uvik, ali pogledajte malo okolo svoju generaciju pa sudite. Budite realni pa recite što bi bez par ljudi od 22-30 godina i di bi bili. Niste glupi, dapače, jako ste bistri pa ćete sami izvuć pravi zaključak, ja vam zaključke nikad nisam nameta jer mislin da ih morete donit sami.
To bi bilo sve od mene. Pozdrav
_________________ KK Zadar vs KK Cedevita = LIGHT SHOW SPEKTAKL
|